Najbolj trendi pedikure za letošnje poletje

30. julij 2023

Najbolj trendi pedikure za letošnje poletje

30. julij 2023
Foto: Profimedia

Predstavljamo vam nekaj klasičnih odtenkov barv za nohte, ki so bodo podale k vsakim sandalom, vam pa ne bodo postale dolgočasne.

Poletje je tu, kar pomeni, da ste verjetno že skočile v sandale in ostalo nepokrito obutev. Normalno je, da jeseni in pozimi, ko nosimo debele nogavice in zimske škornje, nimamo takšne potrebe po pedikuri. Toda v poletnih dneh – in sezoni sandalov – je pedikura nujna. Nič ni tako zadovoljujočega kot občutek urejenih stopal in nohtov po pedikuri. Stopala so gladka in mehka, nohti popolno oblikovani, obnohtna kožica urejena. Kaj pa barva za nohte?

Če ste tako neodločni kot mi, se je najtežje odločiti za barvo. Tako kot pri manikuri se tudi tu nikoli ne moremo odločiti med svetlimi in zabavnimi barvami ali nečim prozornim in nevtralnim, ki se poda k vsaki kombinaciji. Še več, pedikura vedno traja veliko dlje kot manikura, tako da ko se enkrat odločiš za barvo, ostaneš pri njej kar nekaj tednov.

Foto: Instagram @cutenails_bcn

Za vas imamo nekaj idej za barve, ki se jih nikoli ne boste naveličale.

Rdeča pedikura

Živo rdeče so ena najbolj priljubljenih barv za pedikuro vsako poletje. Rdeče imajo bodisi oranžne ali modre podtone, zato vedno izberite odtenek, ki se ujema s tenom vaše kože. To je pomembna stvar, ki jo je treba upoštevati – če ste kdaj nosili rdeč lak za nohte in ste mislili, da je ta barva na vaši koži videti moteča, ste verjetno izbrali napačen odtenek.

Običajno rdeče z oranžnimi podtoni izgledajo dobro na koži s toplimi, olivno podtoni, medtem ko modro rdeče pristajajo svetli, hladni koži.

Foto: Instagram @emmahoareau
Foto: Instagram @jessicajrhoades

Klasična francoska pedikura

Tako kot francoska manikura je tudi francoska pedikura zadnja leta vse bolj priljubljena. Poleti pogosto radi kombiniramo stvari s francosko manikuro v svetlih ali pastelnih barvah. Poleg pastelnih odtenkov, kot so baby roza, nebesno modra in mint zelena, so priljubljene tudi rdeče francoske manikure.

Toda klasična bela francoska manikura je varna možnost, saj pristaja vsem tenom kože.

Foto: Instagram @aoibhmurphy
Foto: Instagram @tamara

Prosojni nude odtenki

Prosojni nude odtenki so eni izmed najbolj priljubljenih barv za pedikuro skozi vse leto. Večina ljudi se odloči za odtenek, ki je nekaj odtenkov temnejši ali svetlejši od njihovega naravnega tena kože, da izstopa, a ne izgleda preveč očitno.

Logično je, da je ta vrsta barve tako priljubljena – nude odtenki se prilegajo vsaki obleki, ne pritegnejo preveč pozornosti in rast nohtov ni tako očitna kot pri drugih svetlih barvah.

Foto: Instagram @antonellaceraldibeauty
Foto: Instagram @mood.em

Črna pedikura

Črna pedikura je še ena priljubljena izbira, saj se dobro poda k garderobi tako nevtralnih kot svetlih barv. Še enkrat, to je varna možnost, ki ustreza vsakomur in kateri koli izbiri čevljev – še posebej, če ste neodločni in ne želite, da bi na koncu zmrznili v živi barvi poletja. Podobno, če imate raje čevlje živih barv, črna omogoča, da čevlji bolj izstopajo.

Foto: Instagram @gabriella.nailartist

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close