Najboljši nasveti za domačo pedikuro

08. avgust 2023

Najboljši nasveti za domačo pedikuro

08. avgust 2023
Foto: Instagram @noareijnen_

Poletje je pravi čas, da svojim stopalom posvetite posebno pozornost in poskrbite za popolno pedikuro.

Poletje je čas, ko se sprehajamo po plaži in po mestu v najnovejših odprtih sandalih. Čeprav je treba stopala negovati skozi vse leto, je poletna sezona najboljši čas za njihovo nego. Ker pa je v tem letnem času v kozmetičnih salonih stalna gneča, se včasih ne uspemo naročiti za pedikuro, ki bi nam ustrezala.

Da bi rešili to težavo, smo za vas pripravili nekaj nasvetov in trikov, s pomočjo katerih lahko to poletje poskrbite, da bodo vaša stopala izgledala popolno.

Foto: Pexels

Namakajte stopala

Začnite svoj domači ritual s sproščujočim namakanjem stopal. Napolnite posodo s toplo vodo in dodajte ščepec morske soli ter nekaj kapljic eteričnega olja po vaši izbiri. Nekaj ​​minut sprostitve v tej blagodejni kopeli bo poskrbelo, da se bo vaša koža zmehčala, vi pa se boste sprostili.

Uporabite strgalo za stopala

Strgalo je odlično za odstranjevanje trde kože na stopalih. Pri izbiri strgala je priporočljivo, da je srednje grobo, še posebej če z njim nimate izkušenj. Uporabljajte ga nežno in s krožnimi gibi. Če imate mehurje se temu predelu izogibajte.

Foto: Instagram @matildadjerf

Privoščite si piling stopal

Poleti nosimo veliko odprtih čevljev, zato je pomembno, da so naša stopala gladka in mehka. Izberite nežen piling za stopala in ga nanesite na vlažno kožo. Z nežnimi krožnimi gibi masirajte stopala, da odstranite odmrlo kožo in hkrati spodbudite cirkulacijo. Ta korak je najpomembnejši, saj prepreči kasnejši nastanek odmrle kože na stopalih. Ob tem ni nujno, da uporabite piling za stopala, lahko uporabite kateri koli piling za kožo.

Postrižite si nohte

Striženje in oblikovanje nohtov sta ključna koraka pri negi. Za natančno striženje nohtov uporabite kakovostne škarje ali ščipalec za nohte, nato pa robove oblikujte s pilico. Pilite jih ravno z rahlo ukrivljenostjo, da preprečite vraščanje nohtov.

Foto: Instagram @sandraimiela

Negujte obnohtno kožico

Ko si uredite nohte, bodite pozorni na obnohtno kožico. Nanesite nekaj olja na obnohtno kožico in jo z leseno ali kovinsko lopatko nežno potisnite nazaj. Tako bodo vaši nohti dobili lep in negovan videz. Po tem se lahko lotite lakiranja nohtov, da dobite popoln videz.

Navlažite stopala

Ko ste končali s pilingom in striženjem nohtov, je, kot pri vsaki rutini nege kože, čas za vlaženje. Nanesite bogato vlažilno kremo ali losjon na vsa stopala, še posebej na pete in okoli prstov na nogi. Z redno hidracijo bo vaša koža ostala mehka in gladka.

Style. Več novic

New Report

Close