Najpogostejše napake, ki jih delamo pri urejanju nohtov doma

11. februar 2024

Najpogostejše napake, ki jih delamo pri urejanju nohtov doma

11. februar 2024
Foto: Pexels

Najpogostejše napake, ki jih delamo pri urejanju nohtov doma

11. februar 2024
Foto: Pexels

Kar težko je verjeti, da pri tako preprostem opravilu, kot je urejanje nohtov doma, lahko naredimo toliko napak zaradi nevednosti!

Nekatere ženske prisegajo na urejanje nohtov v salonu, vendar lahko to sčasoma postane precej draga navada.

Domača manikura ima številne prednosti (finančni in časovni prihranek), vendar pa lepotni strokovnjaki opozarjajo na številne napake pri negi.

Foto: Pexels

To so najpogostejše:

Dezinfekcija

Vsake toliko časa je potrebni s posebnim razkuževalnim pršilom razkužiti pripomočke, ki jih uporabljamo za oblikovanje in nego nohtov: torej pilice, škarje, ščipalec, potiskalce obnohtne kožice …

Krajšanje nohtov

Za krajšanje nohtov ne uporabljajte pilice, temveč raje škarjice ali ščipalko za nohte. Šele potem uporabite pilico, da z njo ustvarite želeno dolžino in obliko nohtov. Vendar pozor: nikoli ne pilite mokrih nohtov, saj ji lahko tako poškodujete. Mokri nohti so namreč zelo krhki, zato jih pred piljenje dobro obrišite.

Foto: Unsplash

Kopel

Čeprav smo vas pravkar opozarjali na vodo, pa brez vodne kopeli v primeru nege in potiskanja obnohtne kožice ne bo šlo. Po kopeli rok oziroma dlani zmehčano obnohtno kožico nežno potisnite proti lunici s pomočjo lesene, posebej prirezane palčke.

Grizenje odvečne kože

Obnohtne kožice nikoli ne grizite, saj jo lahko zelo poškodujete, nekateri so celo tako grobi, da pride do krvavenja, kar kasneje privede do ne prav lepega izgleda prstov in nohtov. Funkcija obnohtne kožice je varovalna, služi kot zaščita in preprečuje prodiranje bakterij v koren nohta, zato jo lahko kvečjemu potiskamo proti lunici. Če vas odvečna kožica zmoti, jo rahlo prirezite s pomočjo škarjic ali ščipalnika, nikar pa je ne vlecite z zobmi.

Foto: Unsplash

Nega obnohtne kožice

Da bo obnohtna kožica vedno cela, nepoškodovana, elastična, mehka in lepa, jo negujte s posebnimi pripravki, kakršne so recimo negovalne kreme za nego obnohtne kožice ali negovalna olja. Opazili boste neverjetno razliko že prej kot v dveh tednih!

Aceton

Odstranjevalcu laka za nohte še vedno pravimo kar aceton, čeprav je prav aceton nekaj najboljškodljivega za zdravje nohtov. Vedno torej uporabite odstranjevalec na podlagi olja in z dodatkom negovalnih sestavin. Aceton namreč po nepotrebnem izsuši noht in obnohtno kožico.

Foto: Unsplash

Podlak

Nekatere ženske preskočijo ta korak, saj se jim zdi nepotreben in zamuden, vendar je dobra baza zelo potrebna. Podlak namreč zaščiti noht, zapolni vdolbine in obenem zaščiti obnohtno ploščico pred obarvanjem pri nadaljnjem nanosu barvnega laka.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close