Najprej Witcher, zdaj še Superman: Cavill se poslavlja

17. december 2022

Najprej Witcher, zdaj še Superman: Cavill se poslavlja

17. december 2022
Foto: Profimedia

Prek Instagrama je sporočil žalostno novico.

39-letni Henry Cavill je Supermana igral od leta 2013, ko si je v filmu Jekleni mož prvič nadel modro obleko z rdečim ogrinjalom, zadnjič pa je v vlogi superjunaka nastopil letos v Črnem Adamu.

Čeprav je bil tudi igralec prepričan, da se bo v vlogi Supermana še vrnil – to je celo naznanil oktobra letos – pa sta se nova direktorja studia James Gunn in Peter Safran odločila, da Britanec ni pravi igralec za film, ki ga pripravljata.

Cavill je tako moral v roku nekaj mesecev naznaniti, da se poslavlja od vloge Geralta iz Rivie, glavnem liku serije The Witcher, naznanil pa je, da se vrača kot Superman. Domnevno se je vlogi v Witcherju moral odpovedati zaradi težav z urnikom prav zaradi omenjenih dveh projektov. Zdaj pa je moral prek Instagrama sporočiti novico, da se poslavlja tudi od te vloge.

“Po tem, ko so mi v studiu rekli, naj svojo vrnitev napovem že oktobra, preden so me najeli, ta novica ni najlažja, a takšno je življenje. Menjava je nekaj, kar se zgodi. To spoštujem. James in Peter morata zgraditi svoje vesolje. Njima in vsem, ki sodelujejo v novem vesolju, želim veliko sreče in čim več sreče.”

Henry Cavill

Direktorja sta se odločila, da se bo novi film o Supermanu osredotočil na superjunakovo preteklost, kar pomeni, da potrebujeta mlajšega igralca. Kljub temu pravita, da to ne pomeni konec sodelovanja s priljubljenim igralcem, za katerega se morda še ponudi priložnost v prihodnosti.

Ben Affleck in Henry Cavill bosta morda spet sodelovala v prihodnosti. (Foto: Profimedia)

Cavill je v svoji Instagram objavi še zapisal, da za trenutek lahko žalujemo ob tej novici, toda Superman bo ostal. “Vse, kar predstavlja, bo ostalo, in zgledi, ki jih je dal, ostajajo.”

Cavill je glavno vlogo v seriji The Witcher igral tri sezone, tretja na Netflix prihaja naslednje leto. (Foto: Profimedia)

Oboževalci so upali, da to pomeni, da se bo Britanec morda vrnil k Witcherju, toda Netflix je že potrdil, da bo Cavilla nadomestil Liam Hemsworth, načrti za četrto sezono pa ostajajo nespremenjeni.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close