Vesna Ponorac ima kar 4 službe - njen dan se začne ob 3.50!

03. avgust 2023

Vesna Ponorac ima kar 4 službe - njen dan se začne ob 3.50!

03. avgust 2023
Foto: Mark Breznik

Ko je bila stara komaj 17 let, smo jo spoznali v družinski seriji Česnovi, leto zatem je svoj igralski talent kalila v Gorskih sanjah, zdaj pa že dve sezoni z likom dijakinje Rebeke navdušuje v seriji Gospod profesor.

A Vesna Ponorac je veliko več kot samo igralka. Pred kratkim je postala radijska voditeljica, ima svoje marketinško podjetje in ob tem še študira ekonomijo.

Ves svet ji dobesedno leži na dlani in videti je, da se zagnana 23-letnica še nekaj časa ne namerava ustaviti. S svojimi visokimi ambicijami, pozitivno energijo in profesionalnim pristopom uspešno krmari med vsemi svojimi vlogami in dokazuje, da ji noben izziv ni pretežak.

Kako potekajo njeni naporni dnevi, kdo so njeni vzorniki in kakšen je njen recept za dobro počutje? Vse to in še več nam je zaupala v intervjuju.

Foto: Mark Breznik (Vesna nosi bel komplet H&M Studio.)

Si dekle mnogih talentov – igralka, radijska in TV voditeljica, model, vplivnica, študentka ekonomije, imaš svoje marketinško podjetje. Katera od teh vlog ti je najljubša in katera najbolj zahtevna?

Vse “vloge” mi dajejo neko posebno zadovoljstvo. Ne morem reči, katera mi je najljubša, vsaka je posebna na svoj način in od vsake se lahko še naprej učim, razvijam in rastem, tako poslovno kot osebno. Všeč mi je dinamika in čeprav so na prvo žogo morda področja različna, se lahko vse skupaj lepo poveže.

Kako usklajuješ vse te različne vloge?

Urnik je precej natrpan, ampak dejstvo je, da več stvari kot imaš, bolj si lahko organiziran in več ti uspeva. Vsak dan sem zjutraj na radiu, popoldne v agenciji, proti večeru na treningu in potem pridejo na vrsto druženje, učenje, maili – za kar je pač čas.

Kako izgleda en tvoj delovni dan?

Po novem sem začela na radiu delati zjutraj, kar pomeni da vstajam res zgodaj. Budilka mi zazvoni ob 3.50, takrat vstanem, naredim stretching, grem pod hladen tuš, spijem kavo in pičim na radio. Tam sem do 11. ali 12. ure, potem grem v agencijo, kjer sem do 4h ali 5h, nato pa sledi trening, kakšna pijača ali pa grem kar domov, če je treba narediti še kaj drugega. Tako izgleda večina dni od ponedeljka do petka.

Imaš sploh kaj prostega časa? Kaj takrat najraje počneš?

Najde se tudi prosti čas, seveda. Če ne, si ga pa vzamem. V prostem času rada berem, se družim, grem na izlet na morje ali v hribe.  

V enem intervjuju si povedala, da že dve leti nisi bila na dopustu – se je to letos spremenilo? Si si privoščila kak daljši oddih?

Haha, res je – dve poletji zapored smo snemali serijo in ni bilo časa za dopust. No, načeloma bi si ga lahko vzela, ampak so bile še druge stvari zraven. Letos grem na Mallorco in v začetku septembra še v Maroko.

Foto: Mark Breznik

Kaj je najboljši nasvet, ki si ga dobila na področju “biznisa”?

Da je treba narediti dobro raziskavo trga preden se česa lotiš, da moraš biti dober psiholog, ko pride do dela z ljudmi in da moraš verjeti vase in v svoj produkt/idejo, ker drugače nihče ne bo.

Imaš kakšnega vzornika?

Vzornika vidim v ljudeh, ki so sami s trdim delom in pravim razmišljanjem prišli daleč. Taki ljudje so na realnih tleh, preprosti in od njih se lahko ogromno naučiš. V svojem življenju imam na srečo kar nekaj takšnih ljudi in oni so brez dvoma moji vzorniki.

Kako pomemben je pri tvojem poklicu videz? Ali ti čutiš pritiske iz okolice, da moraš vedno izgledati brezhibno?

Če bi rekla, da ni, bi se zlagala.

Videz je pomemben, ampak samo videz ni dovolj. Pomembna je energija, ki jo oddajaš, toplina, intelekt, to da si nekdo, ki mu ljudje lahko zaupajo in da si prizemljen, preprost. Takšne stvari naredijo za moje pojme človeka lepega.

Kako ohranjaš dobro počutje in zdravje?

Včasih je ob natrpanem urniku težko. Premalo spanja in preveč dela ni ravno recept za vitalnost in zdravje. Se pa trudim. Opazila sem, da je na neki točki šlo že kar v ekstrem in takrat sem zmanjšala delo in stres, da se nekako sestavim nazaj, ustvarim rutino spanja in treningov, itd.

Foto: Mark Breznik

Že več let se zdravo prehranjuješ, odpovedala si se sladkarijam in hitri hrani. Kako izgleda tvoj jedilnik?

Nič posebnega – večino časa jem enostavna polnovredna živila – velikokrat se znajdejo na jedilniku ajdova kaša, proso, pira, skuta, jajca, kefir, sadje, zelenjava, oreščki.

Kakšna je tvoja lepotna rutina?

Uporabljam francoske produkte Biologique Recherche (to ni reklama) zjutraj in zvečer, preden se naličim, in potem, ko si odstranim mejkap. Uporabljam negovalno mleko, kislino, ki uravnava ph ter dnevno in nočno kremo.

Si tudi ena od ambasadork za H&M. Kaj ti je najbolj všeč pri tej znamki?

Obožujem to znamko. Všeč so mi barve in enostavnost njihovih kosov, ki v kombinaciji z nakitom naredijo popoln look. Že preden sem postala njihova ambasadorka, sem večinoma kupovala oblačila tam. 

Tvoji najljubši poletni modni kosi?

Nakit je definitivno must-have pri vsakem outfitu. Rada imam tudi crop tope. Torbice in čevlji pa se mi zdi, da nekako naredijo piko na i, zato rada izberem malo drugačne ali izstopajoče čevlje ali torbico.

Foto: Mark Breznik

Že dve sezoni te lahko spremljamo v seriji Gospod profesor. Kako si se pripravljala na vlogo Rebeke?

Imeli smo vaje, spoznavna druženja z igralci in tabor. Veliko smo se pogovarjali o vlogah in na podlagi tega sem zgradila lik Rebeke.

Po ekipi in vsebini sodeč, se na snemanjih zelo zabavate. Se res?

Gospod profesor je bil moj najljubši projekt do zdaj. Res smo se zabavali, povezali in mislim, da se to na končnem izdelku tudi vidi.

Kako je delati z Juretom Henigmanom?

Jure je vrhunski igralec, mentor in človek. Delati z njim je bilo vedno zabavno in prijetno, tudi naučila sem se ogromno.

Imaš kakšno zabavno anekdoto, ki se je pripetila med snemanjem?

Po snemanju striptiz scene je do mene prišel eden od statistov in me vprašal, če se s tem profesionalno ukvarjam. To je bilo kar smešno.

Foto: Mark Breznik

Kakšno sporočilo želiš prenesti mladim?

Ukvarjajte se predvsem s sabo, ne z mnenji drugih in s tem, kaj si drugi mislijo o vas. Delajte na sebi, berite knjige, ki vas zanimajo, raziskujte, kaj vas veseli in začnite čimprej delati in nabirati izkušnje – ob študiju seveda.

Takšne malenkosti vam bodo pomagale oblikovati neko disciplino, rutino in to vam bo pomagalo ohranjati motivacijo. Ne pozabite tudi na gibanje. Imejte se radi in tekmujte vedno samo s svojo včerajšnjo verzijo, nikoli z drugimi, ker verjetno niso v isti situaciji kot vi, ali pa nimajo enake preteklosti.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close