Neodprt iPhone prve generacije se prodaja za 35 tisočakov!

22. oktober 2022

Neodprt iPhone prve generacije se prodaja za 35 tisočakov!

22. oktober 2022
Foto: Instagram

Avkcijska hiša RR je predstavila svoj nov produkt: neodprt iPhone prve generacije, ki je takrat stal le 600 evrov.

Na dražbah nas je pričakala eksplozija preteklosti. Najprej smo odkrili računalnik Steva Jobsa iz leta 1987, zdaj pa smo izvedeli, da se je na dražbi znašel še neodprt iPhone prve generacije, ki ob prvotni izdaji še ni imel številke.

Dražbena hiša RR je nedavno predstavila svoj arhiv, vključno z “Apple Computer A Prototype” in podpisanim pismom Steva Jobsa. Pred kratkim so na dražbo pripeljali še eno relikvijo v obliki omenjenega iPhona.

Foto: Instagram

Legendarni iPhone prve generacije je na dražbi za vrtoglavih 35 tisoč ameriških dolarjev. Mobilni telefon s kapaciteto 8 GB je v popolnoma novi tovarniško zaprti škatli, ki kaže, da prihaja iz njegove najzgodnejše proizvodnje.

Na embalaži je tudi slika originalnega iPhona v naravni velikosti, ki prikazuje aplikacije, kot so fotografije, koledar, kalkulator, kamera in druge. Še en pomemben podatek je, da je bila ikona iTunes izdana šele leto dni kasneje, zato je ni na sliki. Ta model mini iPhone je prvotno stal 599 dolarjev medtem ko je iPhone s 4 GB stal 499 dolarjev.

Steve Jobs je prvi model iPhone predstavil leta 2007 na konferenci MacWorld Expo. Ustanovitelj je nato predstavil tehnologijo s svojo najbolj znano uvodno izjavo: “iPod, telefon in internetni mobilni komunikator. To NISO tri ločene naprave! In imenujemo ga iPhone! Danes bo Apple na novo izumil telefon. In tukaj je.”

Od takrat je Apple v naslednjih letih skupno izdal 34 modelov iPhonov in še vedno ostaja zvest viziji Steva Jobsa.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close