Nova teorija: kadar smo v bližini svojega partnerja, smo bolj grdi

10. februar 2023

Nova teorija: kadar smo v bližini svojega partnerja, smo bolj grdi

10. februar 2023
Foto: Instagram @bblyn

TikTok je teorijo poimenoval kot “boyfriend air theory” oziroma “teorija fantovega zraka”.

Vsi tisti v zvezah: se vam kdaj zazdi, da se vam lasje hitreje z mastijo, kadar prespite pri fantu? Lasje so bolj zavozlani, koža je bolj mastna in iz nekega razloga imate občutek, da ne izgledate dobro. Zdi se, da so vse vaše slabe lastnosti v njegovi bližini še poudarjene. Še več, dlje kot ste z njim, grši postajate. 

Teorija fantovega zraka se je razvila iz teorije šolskega zraka. Ena izmed uporabnic TikToka je namreč namreč delila video sebe pred odhodom v šolo in po prihodu iz šole ter postavila teorijo, da jo je šolski zrak pogršal.

Številni so se strinjali z njenimi ugotovitvami in teorijo razširili tudi na svoje fante. 

@jademortimer Why is my hair suddenly flat and greasy?? #Inverted #fypシ #fyp #makeup #bf #bfair #bfshouse #bfstruggles #badhairday #badmakeupday #whatisintheair #someoneexplain #idontunderstand #makeitmakesense ♬ original sound – a

Ena izmed uporabnic je povedala, da se vsakič, ko prespi pri svojem fantu, počuti “tako umazano”, kljub temu da se pred tem stušira. “Tako sem vesela, da ljudje zdaj govorijo o fantovem zraku, ker sem res mislila, da se mi meša,” je zapisala. 

“Poleti sem veliko časa preživela v stanovanju svojega fanta v New Yorku in spomnim se, da sem se tuširala, naslednje jutro pa sem se zbudila in se počutila tako umazano. Moji lasje so bili mastni, moja koža je bila videti drugače, ličila se niso dobro držala. Rekla sem si: ‘Kaj se dogaja?’ Ves čas sem si ponovno nanašala deodorant. Pred nekaj meseci pa sem začela videvati vse te TikToke in takoj sem razumela. Vedela sem, da je to res, ker sem se tako počutila samo v njegovem stanovanju.”

Številni teoriji nasprotujejo, drugi pa združujejo teorijo in njene kritike

Kar nekaj uporabnikov TikToka pa teorijo zavrača, saj menijo, da gre za povsem običajen pojav. Gre za kombinacijo hormonov, moških navad glede higiene, čiščenja in pospravljanja, pa tudi za to, da ko se navadimo na svojega partnerja, smo ob njem povsem sproščeni in nam postane vseeno, kaj si misli ali kaj si drugi mislijo.

Podzavestno se nehamo truditi s svojim videzom, saj smo zadovoljni z ljubeznijo, ki jo prejmemo od partnerja, in posledično ne poskušamo pridobiti pozornosti nikogar drugega in se nehamo truditi s svojim videzom. 

Nekatera dekleta so kritike nasprotnikov teorij združile z zagovorniki teorije. Začele so se zavedati, da so prenehale skrbeti zase in za svoj izgled ter se zavezale, da to popravijo. 

@niki_lisette Boyfriend air theory isn’t always your partners fault ✨ #boyfriendair ♬ original sound – luxaux

Svojo izkušnjo pa so delile tudi tiste, ki so se soočale s pojavom fantovega zraka, zato jih je selitev v skupno stanovanje zelo skrbela. “Nisem vedela, kako bom živela do konca življenja s temi občutki. Punce, obljubim, da gre to stran,” je zapisala ena izmed njih in tako opogumila ostale.

@sophwisethebrave Boyfriend air is real #boyfriendair ♬ original sound – 222

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close