Novoletne zaobljube? Brez veze, ustvari si vision board!

14. januar 2023

Novoletne zaobljube? Brez veze, ustvari si vision board!

14. januar 2023
Foto: Unsplash

Vision board oziroma tabla vizij je ključ do doseganja svojega idealnega življenja. 

Kakšne zaobljube ste si postavili? Boste jedli manj, telovadili več, prenehali s kajenjem in se spopadli s svojo odvisnostjo od telefona? Kako vam gre? Če se vam zdi, da še pred koncem januarja že obupujete, potem lahko razmislite o drugačnih načinih doseganja svojih ciljev.

Poleg manifestacije in sindroma srečnega dekleta, ki je trenutno izjemno popularen, seveda ne smemo pozabiti tudi na stare dobre table vizij. Te vam lahko pomagajo pri manifestiranju in vizualiziranju vsega, kar si želite v tem letu. 

Bodimo iskreni: novo leto, nova jaz pač ne drži

Novoletne zaobljube je težko izpolniti in čeprav obstajajo številni nasveti, kako se jih lotiti, vseeno občutimo ogromno pritiska, da nam vse cilje res uspe doseči. Na svoje cilje gledamo z negativne plati, občutimo pritisk, strah in sram pred tem, da nam nekaj ne bo uspelo, običajno pa so cilji tisto, česar se moramo znebiti, da postanemo “boljši”.

Pri tablah vizij pa gre za to, kaj želimo dodati svojemu življenju, da bo to boljše. Tabla vizij je namenjena temu, da postanemo bolj samozavestni glede tega, česa si želimo. 

Pri tabli vizij gre za nabor slik in besed ali citatov, ki nas v vsakdanjem življenju opogumljajo in navdajajo z upanjem ter optimizmom. Na tak način bomo namreč nezavedno naravnani k stvarem, ki smo jih izbrali za svoj vision board in posledično obstaja večja verjetnost, da to tudi dosežemo. 

Kako narediti svojo tablo vizij?

Nekoč so se te delale tako, da smo iz časopisov in revij izrezali fotografije, ki so nam bile všeč, in če ste kreativni, se lahko preizkusite v ročnem izdelovanju kolaža.

Večina ljudi pa tablo vizij dela digitalno. Za izdelavo sta najbolj priljubljeni orodji Pinterest ter Canva. Na Pinterestu izberete slike, pri katerih čutite določeno energijo, slike, ki so vam prijetne na pogled in ob katerih čutite željo po tem, da to doživite ali dosežete. 

@kaila.helbig let’s make my 2023 vision board 💫 #2023visionboard #moodboard #2023goals #ipad #ipadpro #2023 ♬ stream escapism – #1 the thrill is gone stan

Pomembno je, da preden začnete izbirati slike, dobro premislite, na katera področja vašega življenja se želite osredotočiti v tem letu. Kaj je v ospredju? Kariera, družina, zdravje, nakup stanovanja, potovanja, lepota, skrb zase …? Premislite o podrobnostih, na primer, kam točno si želite potovati? Kakšen avto si želite in kakšno službo? Kako si predstavljate zdrav način življenja? Šele nato začnite iskati fotografije, ki predstavljajo te podrobne želje. 

Slikam lahko dodate tudi afirmacije, s pomočjo katerih boste svoje možgane vsak dan trenirali, da začnejo razmišljati bolj pozitivno. 

“Novoletne zaobljube se mi zdijo bolj kot obveznost. Sestavljanje kolaža fotografij, ki me navdihujejo in razveseljujejo, pa se mi zdi oblika umetnosti.”

Morgan Rhodes, TikTokerka

Ko izberete slike, jih lahko s pomočjo Canve sestavite v kolaž ali pa jih imate zbrane na Pinterestu. Ni potrebno, da je vaš kolaž fotografij popoln, se barvno ujema, važno je le, da vam fotografije nekaj pomenijo, seveda pa ste lahko pri izdelavi tudi kreativni. Kolaž si lahko nato nastavite kot ozadje na računalniku ali telefonu ali pa si ga natisnete ter ga postavite nekam, kjer ga boste pogosto opazili. 

Tablo vizij lahko skozi leto tudi prilagajate in spreminjate. Vaše razmišljanje in vaši cilji se namreč skozi leto spreminjajo in razvijajo, vi pa se lahko s pomočjo takega kolaža naučite razmišljati bolj pozitivno in postanete bolj motivirani in prepričani, da bo vaše leto uspešno.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close