Odkrili smo najboljša poširana jajčka v Ljubljani!

24. februar 2024

Odkrili smo najboljša poširana jajčka v Ljubljani!

24. februar 2024
Foto: Instagram @neu_bar

Odkrili smo najboljša poširana jajčka v Ljubljani!

24. februar 2024
Foto: Instagram @Style.Over.Net, Neubar

Že ob pogledu nanje so se nam pocedile sline, ko pa smo zagrizli vanje, smo se kar stopili od navdušenja. Vas zanima, kje smo jih našli? Berite dalje!

In ne, to ni vse, kar nas je navdušilo v eni najbolj obiskanih brunch lokacij v Ljubljani. V baru Neubar, ki se nahaja v pritličju poslovno-počitniškega kompleksa Neu Residences na Kolodvorski ulici, smo bili navdušeni tako nad dizajnom bara, prijaznostjo in postrežbo ekipe ter seveda nad njihovo kulinarično ponudbo. Kaj vse smo preizkusili in kakšna je naša ocena?

Za začetek smo izbrali tisto, po čemer Neubar slovi in to so jajčka. Poskusili smo dve različici. Prva, ki nas je najbolj navdušila so bila poširana jajčka na angleškem muffinu z avokadovo kremo, hladno dimljeno zlatovčico, ikrami in holandsko omako.

Foto: Style.Over.Net

Okusi se razlika pri sveže pripravljenih angleških muffinih v primerjavi z običajnimi kruhki, ki so resnično mehki. Razmerje vseh sestavin je bilo perfektno, jajčka popolno kuhana, kaviar pa je s slanostjo zaokrožil avokadovo kremo ter holandsko omako. Na koncu v ustih ostane rahlo pikanten priokus, zanje pa boste odšteli 10,50 evrov, morda nekoliko dražje, a je količina in kakovost ceni povsem ustrezna.

Druga različica jajčk je bila veganska. Navdušila nas je rahla in puhasta omleta, baba ganoush, pečena čičerika, ki je poskrbela za hrustljavost ter feta sir in holandska omaka. Rahlo pikanten baba ganoush je bil odličen. Težko smo izbrali, katera različica je boljša, a morda bi se zaradi avokadove kreme in popolnih poširanih jajčk odločili za prvo.

Foto: Style.Over.Net

Zajtrk z odliko

V Neubarju, kjer ponujajo zajtrke in brunch med tednom do 12. ure in med vikendom do 13. ure, smo poskusili še Acai skledo, ki je sestavljena iz smutija iz acai jagod, domače granole, chia semen in sezonskega sadja.

Bogata in konkretno zajetna skleda je zajemala ves spekter okusov, od rahlo kislega, do sladkega in hrustljavega elementa. Všeč nam je bilo, da bowla ni bila prehladna, cena pa znaša 6,90 evra.

Foto: Instagram @neu_bar

Poleg jajčk in skled v baru, ki je opremljen v udobnem, nekoliko industrijskem videzu z retro pridihom, ponujajo še toaste in sendviče ter sladke in slane prigrizke.

Poskusili smo domač rogljiček s polnilom pistacijeve kreme, ki je resnično božanski! Razveselila nas je količina kreme in ravno pravšnja mera sladkobe. Za velik rogljiček, ki se kar stopi v ustih, boste odšteli 2,90 evra.

Foto: Instagram @neu_bar
Foto: Style.Over.Net

Čeprav sva bili s Kajo že precej siti, so nama pri Neubaru pripravili še magdalenco z belo čokolado ter sladko pletenico z marmelado, ki sva jo vzele kar za s sabo.

Oboje je bilo odlično pripravljeno, edino kar bi morda spremenili, je količina bele čokolade pri magdalenci, saj je bila zaradi debelejše plasti resnično presladka.

Foto: Instagram @neu_bar
Foto: Instagram @neu_bar
Foto: Instagram @neu_bar

Jedi v Neubaru pripravlja priznani chef Klemen Skubic, v baru pa organizirajo tudi precej raznovrstnih in trendi večernih dogodkov, kot sta silent disco in slikanje na platno, ponujajo pa tudi bogato zalogo časopisov in revij ter celo prostor za skupinsko delo.

Foto: Instagram @neu_bar

Si kar predstavljamo, kako krasno je delati v tem prijetnem in umirjenem prostoru, kjer svojo vlogo odigra tudi izredno prijazno osebje. Imeli smo resnično prijetno izkušnjo s kakovostno hrano, zato toplo priporočamo, da zavijete v Neubar naslednjič, ko se boste odločali, kam na zajtrk ali brunch v Ljubljani!

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close