OnlyPlans: nov trend, ki se mu raje izognite

19. april 2023

OnlyPlans: nov trend, ki se mu raje izognite

19. april 2023
Foto: Instagram @irismittenaeremf

Mladi izumljajo nove izraze za različne pojave na področju zmenkarij. 

Ste že kdaj našli koga prek aplikacije za zmenke, z njim imeli klasičen pogovor, a la “Od kod si? Kaj rad počneš v prostem času? Kakšno glasbo poslušaš?” in končno prešli na stopnjo, ko ste se pripravljeni srečati v živo? Določite čas in kraj, toda ko pride dan zmenka, vam neznanec sporoči, da je nekaj nujnega prišlo vmes, tako da zmenek odpade. Vendar se poraja vprašanje, ali je bila tista zadeva res tako nujna in nepričakovana ali pa morda zgolj izgovor. 

Morda smo to storili celo sami – ker se nam ni dalo na zmenek, ker smo se spraševali, ali bi bilo sploh vredno, ker nam po krajšem premisleku oseba ni tako všeč, da bi se nam dalo obleči in urediti za na zmenek, če lahko gledamo Netflix ali počnemo kaj drugega. Najlažje si je tako izmisliti nek izgovor in zgodba je zaključena. 

Foto: Instagram @alisontoby

Zmenki, ki se nikoli ne izpeljejo

Če se to zgodi enkrat, v redu. Pač se nam ne da, nismo razpoloženi, karkoli že. Toda mladi opažajo, da se pri samskih pojavlja navada, da se ljudje zgolj dogovorijo za zmenek, ki pa ga nikoli ne izpeljejo. Ta pojav so poimenovali OnlyPlans, ki je besedna igra, ki vključuje platformo OnlyFans ter vsebinski pomen: samo načrti. 

Pri OnlyPlans gre torej za ponavljajoče načrtovanje zmenkov, ki pa se jih nikoli ne izpeljejo. Zmenek se vedno odpove zadnji trenutek, in sicer z nekim nujnim in neodložljivim razlogom. Ne gre torej za to, da oseba izvisi na samem zmenku, temveč še pravočasno ve, da zmenek odpade. Prvi zmenek se tako lahko večkrat prestavi, dokler se nekega dne eden ali drugi preprosto ne naveliča načrtovanja zmenkov ter pogovor preprosto zamre. 

Foto: Instagram @juliesfi

Zakaj ljudje to počnejo?

Ali ni koncept OnlyPlans povsem v nasprotju z zmenkarijami? OnlyPlans bi lahko primerjali s tem, da plačamo članarino v fitnesu, načrtujemo, da “jutri pa res gremo”, toda nikoli zares ne gremo, dokler nam članarina ne poteče. Morda to ljudje počnejo, ker imajo na voljo veliko možnosti, zato nekatere ljudi zgolj držijo ob sebi za vsak primer in zato prestavljajo zmenke, obenem pa zgolj prek komuniciranja in načrtovanja zmenkov dobijo dovoljšno potrditev, da so zaželeni in všečni. 

Čeprav v teoriji OnlyPlans ni problematičen, pa se je potrebno zavedati, da si z neprestanim prestavljanjem zmenkov omejujemo možnosti, da damo ljudem priložnost in morda spoznamo bodočega partnerja. Ljubezni pač ne bomo našli doma na kavču.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close