Po zaslugi Justina Bieberja so v trendu obliži za mozolje

29. januar 2023

Po zaslugi Justina Bieberja so v trendu obliži za mozolje

29. januar 2023
Foto: Instagram

Njegovi oboževalci so jih v hipu pograbili.

Priljubljeni pevec Justin Bieber se ne sramuje svojih mozoljev. Ravno nasprotno! Z obliži v obliki zvezdic jih celo poudari. Z njimi se sprehaja po ulicah Los Angelesa, nadane si jih za na zmenek s svojo ženo Hailey Bieber in jih nosi celo med obiskom fitnesa.

Gre za Starface Pimple Patches za 12 evrov, ki so na voljo v različnih barvah. Justin jih je opeval tudi na svojem Instagram profilu: “Bil sem na negi obraza in mislim, da se moja koža čisti. Hvala bogu za Starface obliže za mozolje.”

Foto: Instagram

Starface je blagovna znamka, specializirana za zdravljenje in zaščito izbruhov aken. Namesto prosojnih obližev za mozolje so obliži Starface v živahnih barvah in zabavnih oblikah, ki ljudem pomagajo proslaviti, ne pa prikriti svoje pomanjkljivosti.

Justinovi oboževalci, t. i. “belieberji” so obliže seveda še isto sekundo razgrabili in v hipu so postali eden največjih lepotnih trendov. Ali to pomeni, da bodo mladi po novem po ulici hodili z zvezdicami na obrazu?

Foto: Instagram

Ideja o popolni koži je mit

Dejstvo je, da živimo v kulturi, ki spodbuja idejo popolnosti. Večina se tako še vedno drži neopaznih tretmajev za akne, ki jih v javnosti skrivajo za debelo plastjo pudra. Ideja o popolni koži je mit, ki negativno vpliva na običajne ljudi, ki verjamejo, da je treba skrivati pomanjkljivosti.

In iz tega vidika lahko rečemo, da je Bieberjev pristop k negi mozoljev osvežujoč. Kljub ogromni ekipi strokovnjakov in ženi z lastno kozmetično linijo, ima Bieber še vedno akne – in to je v redu. Z nošenjem obližev za mozolje dokazuje, da jih lahko ponosno nosite tudi vi in da se vam jih ni treba sramovati.

Foto: Instagram

Po drugi strani pa – ali si res želimo, da mladi z zvezdicami na obrazu hodijo na faks, v službo, v kino, v šolo? Prav je, da nam zvezdniki pokažejo svoje napake in nas na ta način “potolažijo”, da nismo edini s pomanjkljivostmi, hkrati pa moramo njihove “trende” sprejeti z zdravo mero razuma. In se zavedati, da so akne kronična vnetna bolezen kože, do katere je treba pristopiti celostno in jo na primeren način ozdraviti.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close