Podcast Kim Kardashian je s prvega mesta izpodrinil celo Joeja Rogana

18. oktober 2022

Podcast Kim Kardashian je s prvega mesta izpodrinil celo Joeja Rogana

18. oktober 2022
Foto: Instagram

Kim, ki je močna zagovornica reforme ameriškega pravosodnega sistema, je začela z lastno podcast oddajo.

Oboževalcem Kim Kardashian je dobro znano, da si je resničnostna zvezdnica že dlje časa želela stopiti po stopinjah svojega pokojnega očeta, slavnega odvetnika Roberta Kardashiana.

Kim se je namreč pred leti začela zanimati za tematiko nepravičnega kriminalnega sistema v ZDA in primere nedolžnih ljudi, ki so bili obsojeni na smrt.

V želji po spremembi se je leta 2019 odločila, da bo postala odvetnica. Čeprav so se takrat temu vsi smejali, je Kim poleg vseh obveznosti, ki jih ima kot lastnica večmilijonskih blagovnih znamk in resničnostnih zvezdnikov, opravila tudi enega od pravosodnih izpitov, ki so potrebni za opravljanje odvetniškega poklica v Kaliforniji.

Foto: Profimedia

Ostra zagovornica reforme ameriškega kazenskega pravosodja

Toda pot od knjig do sodne dvorane je dolga in zdi se, da Kim ne želi čakati in se je odločila, da bo svojo izjemno priljubljenost izkoristila za opozarjanje na temo pravosodnega sistema in njegovih žrtev.

Slavna vplivnica je pred kratkim izdala kriminalni podcast in prva epizoda prve sezone Kim Kardashian’s The System: The Case of Kevin Keith je bila objavljena na Spotifyju 3. oktobra in je hitro prehitela podcast Meghan Markle in nato s prvega mesta celo spodrinila podcast The Joe Rogan Experience.

Prva epizoda se osredotoča na Kevina Keitha

V svojem prvem podcastu Kim govori o Kevinu Keithu, moškemu iz Crestlina v Ohiu, ki je bil aretiran leta 1994, potem ko so ga obtožili umora njegovega bivšega dekleta Marichell Chatman, njene 4-letne hčerke Marchae in Marichelline tete Linde Chatman v njihovem domu.

Čeprav policija ni imela dokazov, ki bi ga povezovali z zločinom, je bil Kevin spoznan za krivega umorov in obsojen na smrt. Kmalu po obsodbi je njegov brat Charles začel preiskovati njegov primer in se zavzemati za njegovo izpustitev, leta 2010 pa mu je s pomočjo pomočnika javnega pravobranilca uspelo zbrati vse dokaze o Kevinovi nedolžnosti. Le 13 dni pred njegovo usmrtitvijo je guverner Ted Strickland njegovo smrtno kazen spremenil v dosmrtno ječo brez pogojnega izpusta.

V podkastu se Kim pogovarja s Kevinom, ki je v zaporu, in ga direktno vpraša “Ali si to naredil”, nato predstavi dokaze iz samega primera in poslušalcem predstavi drugo plat zgodbe.

V nedavnem intervjuju je Kim dejala: “Običajno ne slišiš druge strani. Običajno slišiš besede ‘trojni umor’ in se prestrašiš, še posebej, če je bil obsojen. Nihče ne bo pogledal dovolj, da bi razumel, tudi če ni fizičnih dokazov, ki bi ga povezovali z zločinom.”

O izhodu, na katerega upa za Keitha, ki je obsojen na smrt, je dejala: “Končni cilj bi bil, da guverner omili Kevinovo kazen. Potem pa menim, da je potrebna preiskava, da bi ugotovili, kdo je to res storil in šel za zapahe.”

Dodaja, da tudi sama ugiba, kdo bi lahko bil morilec.

V zadnjih letih je bila 41-letna zvezdnica slavna zaradi svojega dela na reformi kazenskega pravosodja in je odločena pomagati čim več ljudem.

Na vprašanje, kako se je lotila kampanje, je povedala, da je na družbenih omrežjih videla nekaj, kar se ji ne zdi pošteno in ne razume. “Ženska, ki ni storila ničesar nasilnega, nikoli v življenju ni bila obsojena, se je oglasila na telefon kot mula v primeru mamil in dobila enako kazen kot Charles Manson.”

Kimin podcast bo izhajal vsak ponedeljek na Spotifyju, kjer bo zvezda resničnostne televizije skupaj s sovoditeljico in producentko Lori Rothschild Ansaldi raziskovala zgodbe ljudi, ki so bili po krivici obsojeni.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close