Poleg kozmetike v svojih kopalnicah nujno potrebujete tudi … pomaranče

04. marec 2023

Poleg kozmetike v svojih kopalnicah nujno potrebujete tudi … pomaranče

04. marec 2023
Foto: Pexels

Koncept je zelo preprost: ko stopite v tuš kabino, s seboj vzemite tudi pomarančo. Medtem ko voda teče po vašem telesu, jo začnite lupiti in jesti. 

Čeprav je težko določiti, kdo je začel s trendom, tega nekateri povezujejo z debato na Redditu leta 2015, ko je nekdo opisal uživanje pomaranče pod tušem, trend pa se je seveda preselil tudi na TikTok. 

Ljudje, ki so trend preizkusili, pravijo, da vlaga in temperatura v tuš kabini poskrbita, da je aromatični vonj pomaranč še bolj intenziven. Domača kopalnica tako deluje bolj kot wellness center.

Foto: Pexels

Nekateri uporabo pomaranče med prhanjem primerjajo z uporabo eteričnih olj v savni ali pa s polaganjem kumaric na oči. Povsem običajen obred tuširanja lahko s preprosto pomarančo spremenimo v prav poseben čas za relaksacijo. Vonjave namreč pozitivno vplivajo na naša čustva, pri čemer nas citrusne vonjave napolnijo z energijo, nas spravijo v boljšo voljo in zmanjšajo nivo stresa, ki ga občutimo.

Številni, ki so trend že preizkusili, pravijo, da je uživanje pomaranče pod tušem, kjer ti je vseeno, ali teče od nje, kako jo jemo ter kako pri tem izgledamo, izredno osvobujajoče in v velik užitek.

@amandarraine iykyk 🍊 #showerorange ♬ sarah – chica

Strokovnjaki sicer predlagajo, da je na začetku tuširanja voda vroča, saj tako vonjave pomaranče najbolj pridejo do izraza, na koncu tuširanja se pa za nekaj trenutkov tuširamo s hladno vodo, saj ta prav tako pozitivno vpliva na naše počutje. 

Nekateri pa opozarjajo na nevarnost, da bo kombinacija pomaranče in tuš kabine postala tako povezana, da si bomo pomaranče zaželeli vsakič, ko stopimo pod tuš, podobno kot številni vedno večerjajo ob spremljavi televizije. Pravijo, da je eksperimentiranje povsem sprejemljivo in dobrodošlo, toda pazljivi moramo biti, da je pomaranča v kopalnici namenjena le posebnim priložnostim.

Podoben učinek naj bi imeli tudi posušeni evkaliptusovi listi, ki jih lahko obesite v svoji tuš kabini. 

Avtor
Piše

B.P.

Style. Več novic

New Report

Close