Ponovno z bivšim? Samo pod temi pogoji!

25. april 2022
par, ljubezen, bivši, zmenek, zveza

Ponovno z bivšim? Samo pod temi pogoji!

25. april 2022
Foto: Unsplash

Ob razhodu s partnerjem se vprašamo, zakaj je do tega prišlo in morda si celo želimo, da bi potek zveze spremenili in jo rešili pred koncem. Nekateri se odločijo, da si dajo še eno priložnost, toda na kaj morajo biti pozorni?

Morda sedite ob telefonu in čakate, da vas bo bivši poklical in vam povedal, da si je premislil in upa, da ga vzamete nazaj. Čustva so tako močna in pogosto si nasprotujejo do točke, ko ste popolnoma zmedeni in ne veste, česa si sploh želite. Bo želja po zvezi z bivšim in ljubezen do njega kdaj izginila, ali pa sta si bila res namenjena?

Na žalost na to vprašanje ne moremo dati jasnega odgovora, zadeva namreč ni črno-bela. Razhodi so vedno boleči, toda ko preteče nekaj časa, bo situacija bolj jasna. V primeru, da niste povsem prepričani, si preberite naslednje namige in pogoje, pod katerimi bo ponovna zveza z bivšim prava odločitev. 

Preteklo je nekaj časa in še vedno mislita drug na drugega

Čas zaceli vse rane in morda ste le potrebovali nekaj časa narazen. V tem času ste postali bolj zreli, prepiri, ki ste jih imeli, so danes nepomembni in pripravljeni ste na nov začetek.

Če je preteklo veliko časa in se znova najdete skupaj, zakaj pa ne? Morda je dejstvo, da še vedno razmišljate o njih, znak, da jih niste preboleli in si želite še ene priložnosti. 

ženska, telefon, osamljenost, žalost, samota
Foto: Unsplash

Težave, ki ste jih imeli, so rešljive

Če težave, ki ste jih imeli, ko ste bili v zvezi, ne obstajajo več ali pa so rešljive – na primer s partnerjem ste bili v zvezi na daljavo ali pa je bila vaša partnerka obsedena s svojo službo, danes pa sta v istem mestu in partnerki služba ni več največja prioriteta … težava torej ne obstaja več, poskusite znova. 

Želita si istih stvari 

Pogovor o prihodnosti je pomemben. Morda je na razhod vplival prav ta pogovor in vajini načrti se niso skladali. Če se vajini načrti torej ujemajo, potem si lahko data še eno priložnost. 

Sosedova trava ni vedno bolj zelena od vaše

V času, ko ste bili narazen, ste morda spoznali druge ljudi in se videvali z drugimi. Morda ste se tako začeli zavedati, kaj ste imeli in kaj ste izgubili. Če oba prideta do tega sklepa, morda lahko poskusita še enkrat in travo zalijeta?

par, zveza, zaljubljenost, trava, sprehod
Foto: Unsplash

Kljub temu pa je pomembno, da se oba pogovorita o odnosu, ki sta ga imela v času zveze in o razlogih, da je zveza propadla, ter o stvareh, ki so se v tem času spremenile. Kaj je šlo narobe? Na kakšen način se je bivši partner v tem času spremenil? V primeru, da je šlo za zlorabo zaupanja, se je pomembno vprašati, ali lahko to zaupanje dobita nazaj. 

Pomembno je dodati tudi, da v primeru, da je šlo za čustveno, spolno ali fizično nasilje, potem ponovna zveza ni priporočljiva. Obstaja namreč velika verjetnost, da vas bo tak partner ponovno zlorabil, ne glede na sladke obljube. 

Premislite tudi o tem, ali si zveze želita, ker sta oba osamljena in idealizirata odnos, ki sta ga imela. 

Če se odločite, da si date še eno priložnost, zvezo obravnavajte kot povsem novo

Osredotočite se na sedanjost, ne na preteklost. Pomembno je, da komunicirate s svojim partnerjem in mu poveste, česa si v zvezi želite, kaj je bilo v prejšnji zvezi dobro in kaj si želijo spremeniti. Pomembno je tudi, da poslušate, ko vam partner pove, česa si v zvezi želi od vas.

Vzemite si čas, da partnerja ponovno spoznate in vajin odnos raste. Počnite nove stvari in se ne ukvarjajte s preteklostjo ter z navadami in tradicijami, ki ste jih imeli. To je povsem nova zveza in nikamor se vam ne mudi. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close