Poznate eliksir življenja, ki odpravlja izbruhe aken?

22. avgust 2023

Poznate eliksir življenja, ki odpravlja izbruhe aken?

22. avgust 2023
Foto: Pexels

Novinarka Kiya-Ellen Rose je za Glamour razkrila, kako ji je vsakodnevno pitje kombuče očistilo kožo in pomagalo pri zvišanju samopodobe.

Glavni razlog, zakaj je novinarka Kiya-Ellen Rose kombučo uvedla v svojo prehrano, je bila njena koža na obrazu, ki jo je, zaradi vseprisotnih izbruhov aken, na družbenih omrežjih skrivala za filtri.  

Vožnja na delo, umetna svetloba in stres naj bi bili glavni krivci za njene probleme s kožo, svoje težave pa je sčasoma podelila na Instagramu. Od sledilcev je prejela številne prijazne in sočutne odgovore, mnogi pa so ji za rešitev težave svetovali alergološke teste in nego obraza.

Foto: Instagram @bykiyaellenrose

Novinarka Kiya-Ellen Rose se je odločila, da bo odpravila vzrok, ne posledic, zato je po dolgotrajnem brskanju po internetu ugotovila, da so njene težave povezane z zdravjem njenega črevesja.

Kaj je kombuča?

Kombuča, zdravilna pijača, opisana tudi kot eliksir življenja, je za novinarko predstavljala popolno in cenovno ugodno rešitev. Gre za fermentirano čajno pijačo, ki izvira iz Kitajske, v zadnjih letih pa je postala zelo priljubljena tudi med zvezdniki.

Pohvali se lahko z rahlo sladkim in trpkim okusom, zaradi svojih bakterij, kvasovk in antioksidantov pa naj bi bila popolna za črevesje. Zaradi nizke vrednosti PH naj bi pijača preprečevala razvoj slabih bakterij, kar pomeni, da je popolnoma varna za pitje.

Foto: Profimedia

Študije o učinkovitosti pijače in povezanosti z lepoto in dobrim počutjem še vedno potekajo, vendar je dokazano, da je pijača polna probiotikov, antioksidantov in vitaminov.

Nanos kombuče na kožo

Dr. Selena Langdon, ustanoviteljica in medicinska direktorica Berkshire Aesthetics, klinike za nego kože v Angliji, meni, da lahko “zdravo črevesje in imunski sistem izboljšata zdravje kože, lokalna uporabe kombuče pa izboljšuje ten kože, pomaga pri gubah, razstruplja in hidrira kožo ter izboljša njeno elastičnost.”

Foto: Profimedia

Pitje kombuče

Kombuča izboljšuje zdravje črevesja, kar posledično vpliva na splošno zdravje in zdravje kože. Kiya-Ellen Rose je začela kombučo piti vsaki dan. Da se telo postopoma privadi na pijačo, je treba nekaj tednov uživati pijačo v manjših odmerkih (150 ml na dan) ali jo kupiti že pripravljeno v trgovini.

Novinarka poudarja, da je kombuča izjemno vsestranska in primerna za različne okuse. Najpomembnejše pa je, da je rešila njene probleme s kožo, saj se je ta, odkar je začela piti kombučo, popolnoma očistila.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic

New Report

Close