Will Smith se opravičuje, Akademija pa je sprožila preiskavo

29. marec 2022

Will Smith se opravičuje, Akademija pa je sprožila preiskavo

29. marec 2022
Foto: Profimedia

Dan po odmevnem incidentu na Oskarjih je Will Smith objavil še eno opravičilo, ki je tokrat namenjeno tudi Chrisu Rocku. Filmska akademija pa je medtem sprožila preiskavo dogodka.

Po tem, ko je Will Smith na podelitvi oskarjev komika Chrisa Rocka mahnil zaradi šale na račun Smithove žene, Jade Pinkett Smith, se je zdaj še enkrat opravičil.

Prvo opravičilo je sicer dal med zahvalnim govorom, ko je prejel oskarja za najboljšo moško vlogo v filmu Kralj Richard, vendar se v njem ni opravičil Rocku.

Danes pa je na Instagramu objavil še eno, daljše opravičilo, ki tokrat vključuje tudi slavnega komika.

“Nasilje je v vseh svojih oblikah strupeno in uničujoče. Moje obnašanje na podelitvi oskarjev je bilo nesprejemljivo in neopravičljivo,” je začel zapis in nadaljeval, da so “šale na moj račun del tega posla, šale na račun Jadine zdravstvene težave pa nisem prenesel in se odzval čustveno.” Ob tem se je opravičil Chrisu in dejal, da bi se mu rad javno opravičil. “Prestopil sem mejo in to ni bilo prav. Sram me je in nočem biti človek, ki se tako obnaša. V svetu ljubezni in prijaznosti ni prostora za nasilje.”

Nato je še dodal, da se ponovno opravičuje tudi Akademiji, producentom podelitve, vsem gostom in gledalcem po vsem svetu, opravičuje pa se tudi družini Williams in “moji družini iz filma Kralj Richard. Neizmerno mi je žal, da je moje obnašanje omadeževalo naše potovanje, ki je bilo sicer prelepo. Še vedno se učim. Iskreno, Will,” je zaključil zapis.

Chris Rock je Jado zaradi pobrite glave označil za G. I. Jane. Igralka sicer trpi za boleznijo, zaradi katere ji izpadajo lasje. (Foto: Profimedia)

Mu bodo odvzeli oskarja?

Prvi odziv na incident je kmalu po podelitvi dala tudi Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti, ki podeljuje oskarje. Sporočili so, da obsojajo vsakršno nasilje, v ponedeljek pa so objavili dodaten odziv, v katerem so dejali, da so sprožili preiskavo incidenta.

Med možnimi sankcijami so glede na pravilnik Akademije izključitev iz akademije, javen ali zasebni opomin ter celo odvzem morebitnih nagrad.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close