Preizkusili smo brazilsko novost v Sloveniji!

12. avgust 2023

Preizkusili smo brazilsko novost v Sloveniji!

12. avgust 2023
Foto: Instagram @oakberry

Pred kratkim se je v centru Ljubljane odprla prva slovenska podružnica Oakberry. Novinarke Styla smo seveda takoj pohitele preizkusit to zanimivo novost.

Na Tomšičevi ulici 2 v centru Ljubljane se je pred kratkim odprla prva slovenska lokacija podjetja Oakberry. Oakberry izhaja iz Brazilije in ima po svetu že preko 600 lokacij, končno pa so prispeli tudi k nam. Najbolj so znani po svojih açai skledah, ki jim lahko dodate poljubno število dodatkov, v ponudbi pa imajo tudi nekaj smutijev in prigrizkov.

Majhen, preprost lokal

Oakberry je pravzaprav majhen, izjemno preprosto opremljen lokal, ki ima na voljo samo eno mizo. Kar je sicer razumljivo, saj je koncept njihovih skled bolj narejen ‘za na pot’.

Trenutno imajo rahlo nesrečo, da se pred njihovim lokalom odvija gradnja, zato je celotna okolica malce glasna in na videz neprijetna. Če se jih odločite preizkusiti, imejte v mislih, da se boste morali premakniti na sekundarno lokacijo.

Foto: Instagram @oakberrysi

Prav tako bi omenila, da njihove sklede pravzaprav niso sklede, ampak lončki. Svojo açai mešanico boste prejeli v visokem plastičnem lončku, uživali pa jo boste z leseno žličko.

Več dodatkov kot açai mešanice

Oakberry svoje açai sklede ponuja v štirih velikostih – pri najmanjši si lahko izberete le tri dodatke, pri ostalih pa neomejeno. S Kajo sva si izbrali velikost classic, ki naj bi vsebovala približno 340 gramov. Za dodatke sem si izbrala granolo, arašidovo maslo, jagode in kondenzirano mleko.

Ob prvem zalogaju mi je bilo žal, da sem izbrala kondenzirano mleko. Preprosto se ne poda k sadnemu okusu açai, pa tudi izjemno sladko je. Kakšen mangov ali drug sadni preliv bi bil veliko boljša izbira. Arašidovo maslo in granola sta se k zmrznjeni mešanici veliko bolj podala, saj sta bolj standarden dodatek k açai skledam. Pri izbiri dodatkov bi vsekakor bolj stremela h klasiki kot preizkušanju novih kombinacij.

Foto: Instagram @oakberrysi

Kaja je za svojo skledo izbrala mandljevo maslo, chia puding, kakavove koščke in banano. Nad svojo kombinacijo je bila vsekakor manj razočarana kot jaz, a je pripomnila, da glede na to, da gre za açai skledo, tega v lončku pravzaprav dobiš najmanj. Med mešanico vseh okusov sva açai okusili še najmanj.

Če sva popolnoma iskreni, sva bili nad svojo izbiro (oz. celotno izkušnjo) malce razočarani. Pa to ne pomeni, da je bila hrana slaba, le da ni bila nič posebnega. Jaz sem bila po svoji porciji še vedno pošteno lačna, in če vzamemo v zakup, da sem za lonček odštela 8 evrov, je to precej drag obrok.

Foto: Instagram @oakberrysi

Hiter prigrizek za na pot

Oakberry açai sklede bi označila kot hiter prigrizek za na pot, ko se vam nekam mudi ali ko med malico v službi niste pretirano lačni. Vsekakor je to veliko bolj zdrava in osvežilna izbira, kot kakšen sendvič ali tortica.

Pri izbiri dodatkov pa vam vsekakor svetujem: manj je več. Bolj, ko bo vaša skleda preprosta (ali vsaj sadna), bolj bo açai okus prišel do izraza.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close