Preizkusili smo novo lepotno terapijo, ki obljublja naravne rezultate

15. januar 2024

Preizkusili smo novo lepotno terapijo, ki obljublja naravne rezultate

15. januar 2024
Foto: Saša Despot

Preizkusili smo novo lepotno terapijo, ki obljublja naravne rezultate

15. januar 2024
Foto: Saša Despot

Lepotno industrijo je prevzela nova lepotna terapija Profhilo, nad katerem se navdušujejo predvsem zagovornice naravnega načina pomlajevanja. Seveda smo ga morali preizkusiti tudi mi.

Obiskali smo Urbano Estetiko, ki jo vodi dr. Nina Suvorov, za katero je že več kot 15 let izkušenj. Ob prihodu nam je podrobneje razložila, kako deluje Profhilo.

“Gre za injekcijsko pomlajevalno terapijo proti staranju kože, pri katerem vam tik pod površino kože vbrizgamo posebno obdelano, visokokoncentrirano hialuronsko kislino, ki se enakomerno porazdeli, poveča hidracijo in poskrbi za bolj elastično in sijočo kožo.”

Foto: Saša Despot

Kako deluje?

Sliši se super, vendar me je hitro zaskrbelo, da je učinek podoben polnilom. Dr. Suvorov me je hitro pomirila, da med njima ni velike podobnosti. Profhilo namreč nima efekta filerjev, ki polnijo in dajejo volumen, ampak deluje zgolj tako, da pospeši naravno proizvodnjo kolagena, ki kožo hidrira in učvrsti.

“Molekuke hialuronske kisline nase vežejo vodo in celice, ki tvorijo kolagen in elastin ter na mestu, kjer smo jih vbrizgali, povečajo njihovo sintezo in na ta način učvrstijo kožo.”

Efekt hidratacije nastopi že po petih dneh, ko koža postane sveža in bolj napeta, proizvodnja kolagena in elastina pa se prične po nekaj tednih.

Foto: Saša Despot

Za koga je primeren?

Profhilo je primeren za vsakogar, ki si želi kožo učvrstiti, ki opaža znake upadanja tonusa, gubice in suho kožo brez leska. “Lahko že kar po 30. letu,” svetuje dr. Suvorov in doda, da se za omenjeno lepotno terapijo večinoma odločajo tisti, ki želijo k pomladitvi obraza pristopiti na malce bolj naraven način ter so iz kateregakoli razloga proti botoksu.

“Sicer pa je Profhilo komplementaren z vsemi drugimi lepotnimi tretmaji, kot sta botoks in polnila.”

Foto: Saša Despot

Ali boli?

Profhilo se injicira na pet točno določenih točk na vsaki strani obraza, ki mi jih je dr. Suvorov najprej namazala z anastetično kremo, da malce ublaži vbod. Baje, da nekateri zdržijo tudi brez nje. No, jaz nisem želela riskirati. Še dobro!

Čeprav je dr. Suvorov bolečino ocenila s 3 od 10, je bila tole zame prej ena konkretna sedmica. Očitno imam res nizek prag bolečine. Iskreno, vbodi zame res niso bil prijetni, a so na srečo hitro minili. Postopek namreč traja zgolj kakšnih deset minut.

Foto: Saša Despot

Hialuron, ki je injiciran v teh pet točk, se okoli vsakega vboda razporedi v radiu dveh centimetrov in tako strateško zajame cel obraz. Nisem mogla verjeti, ampak že takoj po terapiji sem opazila razliko na moji koži. Če je bila prej tanka in pusta, je bila zdaj v hipu bolj prožna in sijoča.

Edina stvar, ki me je motila, so bile “bunkice”, ki so nastale na mestih vbodov in so izginile šele čez štiri dni. Baje, da se to malokrat zgodi in je odvisno predvsem od tipa kože. Kot rečeno, je v osnovi zares tanka.

Foto: Saša Despot

Dve terapiji za maksimalen efekt

Pri Profhilu sta potrebni dve terapiji, druga je bila na vrsti mesec dni po prvi. Ker sem zdaj že vedela, kaj lahko pričakujem, me vbodi drugič niso več tako boleli, bunkic pa tokrat začuda sploh nisem imela. Super!

Foto: Saša Despot

Od druge terapije je zdaj minil slab mesec in potrdim lahko, da je moja koža res veliko bolj čvrsta, gladka in sijoča, manj izrazita pa se mi je zdela tudi moja nazolabilana guba.

Maksimalen efekt naj bi sicer bil viden dva meseca po drugi terapiji, celoten efekt pa naj bi trajal šest mesecev, ko se terapija ponovi.

Končna ocena?

S Profhilom sem zelo zadovoljna in se mi zdi odlična pomlajevalna terapija za vse, ki niste ljubiteljice botoksa in filerjev ter želite na obrazu ohraniti karseda naraven videz.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close