Jesenska prenova kože: 5 terapij, ki jih priporoča priznana estetska kirurginja

01. oktober 2023

Jesenska prenova kože: 5 terapij, ki jih priporoča priznana estetska kirurginja

01. oktober 2023
Foto: Instagram @lanaleroy

Po poletju, ki je s sončnimi žarki in vročino pustilo sledi tudi na naših obrazih, je jesen popolna za to, da se posvetimo obnovi in regeneraciji kože.

Čeprav je sonce do neke mere koristno in nam nudi nujno potreben vitamin D, ima izpostavljanje sončnim žarkom tudi negativne posledice, kot so prezgodnje staranje kože, pojav pigmentnih madežev, povečanje por in celo nevarnejše poškodbe, kot so opekline in dolgoročno povečano tveganje za kožnega raka. Tudi vročina sama po sebi lahko povzroči dehidracijo kože, kar vodi v njeno suhost in izgubo elastičnosti.

Zato je jesen idealen čas, da se osredotočimo na obnovo kože, jo negujemo in zaščitimo pred prihajajočimi hladnimi meseci ter jo počasi pripravljamo tudi na december, mesec zabav, ko si vse želimo sijoče kože in brezhibnega mejkapa. Da bomo v prazničnem času zares zažarele, je smiselno že sedaj začeti s terapijami, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Nekatere med njimi namreč razvijejo svoj polni potencial šele čez nekaj tednov, kar pomeni, da je jesensko obdobje kot nalašč za začetek.

Nina Suvorov, dr.med. iz Urbane Estetike, se kot priznana estetska kirurginja ivsakodnevno srečuje z ženskami, ki iščejo rešitve za obnovo in pomlajevanje svoje kože, zato je zagotovo najboljši naslov za nasvete, kako se jeseni lotiti obnove naše kože.

Nina Suvorov (Foto: Urbana Estetika)

Terapije, na katere prisegajo tudi zvezdnice

Zagotovo se med tistimi, ki znajo odlično poskrbeti za svoj videz prav zvezdnice, ki so prave mojstrice v odkrivanju terapij, ki so neinvazivne, imajo kratek čas okrevanja, rezultati pa so osupljivi, a hkrati ohranijo naraven videz. Nina Suvorov, dr. med. jih priporoča vsem, ki si željo na hiter in enostaven način osvežiti in obnoviti svojo kožo, na seznam pa je dodala tudi lasersko odstranjevanje dlak, saj je jesen pravi in idealen čas za začetek odstranjevanja.

  1. Hydrafacial

To je ena od tistih terapij, v katero se boste naravnost zaljubili, saj je prijetna in učinkovita, koža pa je po njej videti čudovita. HydraFacial je neinvazivna nega kože, ki za svoje delovanje uporablja patentirano vakuumsko tehnologijo za čiščenje, luščenje in vlaženje kože. Na površini kože ustvari vakuum, ki pomaga pri prodiranju aktivnih učinkovin v globino kože.

Tuje in domače zvezdnice to terapijo naravnost obožujejo, saj je idealna za to, da si jo privoščijo tik pred gala dogodki ali fotografiranji, saj je popolna podlaga za brezhiben mejkap. Ena od njih je na primer tudi slovenska igralka Iva Bagola.

Postopek HydraFacial (Foto: Urbana Estetika)
  1. Aquagold

Aquagold je izjemno priljubljena terapija med številnimi zvezdnicami, med drugimi svoj mladosten videz in sijaj svojega obraza z njim vzdržuje tudi Kim Kardashian. Terapija je odlična za vsakogar, pogosto se lahko kombinira z drugimi estetskimi terapijami, kot so dermalna polnila s hialuronsko kislino, botoks ali laserji. Aquagold je odlična terapija pred pomembnimi dogodki, kot je na primer poroka, saj je učinek hitro viden, koža je bolj sijoča, navlažena, zabrišejo se drobne gubice, rezultat pa je povsem naraven videz.

Terapija poteka tako, da z drobnimi ,24K iglicami, prebadajo kožo in s tem vnašajo t.i. zlati koktajl v kožo, gre pa za mešanico najsodobnejših pomlajevalnih snovi kot so botoks, hialuronska kislina, kolagen, vitamini, antioksidanti,… Terapija je neboleča, učinek pa traja nekaj mesecev. Ker se učinki idealno dopolnjujejo je smiselno Aquagold terapijo redno ponavljati na pol leta.

Foto: Pexels
  1. Nekirurški lifting obraza

V svetu estetike in lepote se vedno znova pojavljajo inovacije, ki obljubljajo mladosten videz brez kirurškega posega. Med njimi je v zadnjem času izjemno priljubljen postopek z imenom Morpheus, ki predstavlja pravo revolucijo nekirurškega liftinga obraza. Gre za minimalno invazivno tehniko, ki s pomočjo mikroiglic, dovajajo radiofrekvenčni tok v podkožje, spodbudimo obnavljanje celic in pospešimo tvorbo kolagena kar privede do preoblikovanja tkiva. Rezultat je čvrstejša in pomlajena koža obraza, vratu in dekolteja.

Eden izmed razlogov za njegovo priljubljenost je zagotovo to, da je rezultat naraven videz,ki ne spremeni potez, ampak le nežno pobriše sledi časa. Obdobje okrevanja po terapiji je kratko, kar pomeni, da se boste hitro vrnili k svoji dnevni rutini, a z osveženim in spočitim videzom. Priporočajo se tri terapije v razmaku 4 do 6 tednov.

Postopek Morpheus (Foto: Urbana Estetika)
  1. Lasersko odstranjevanje hiperpigmentacij in razpokanih žilic

Laser Nordlys je pravi zaveznik v boju proti hiperpigmentacijam in drobnim žilicam, ki se lahko pojavijo na naši koži iz različnih razlogov, vključno z izpostavljenostjo soncu, hormonskimi spremembami ali preprosto s starostjo. S tem postopkom se na neagresiven in učinkovit način znebimo nezaželenih pigmentnih sprememb ter dosežemo svetlejši in bolj enoten ten kože.

Eden izmed razlogov, zakaj je ta laser tako priljubljen, je njegova sposobnost reševanja več težav naenkrat. Pomaga nam odpraviti nepravilnosti na koži, hkrati pa je naša koža po končanem tretmaju sijoča in sveža. Prednost laserja Nordlys je tudi v tem, da se po tretmaju lahko takoj vrnete svojim vsakdanjim aktivnostim, saj ne zahteva dolgega obdobja okrevanja.

Foto: Instagram @shanigrimmond
  1. Lasersko odstranjevanje dlačic

Jesen je idealen čas, da začnemo z odstranjevanjem nezaželenih dlak in diodni laser pri tej terapiji velja zlati standard in prinaša vidne rezultate že po prvi terapiji, kar je revolucionarno v primerjavi z drugimi metodami odstranjevanja dlak, ki so pogosto dolgotrajne in manj učinkovite. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji, diodni laser deluje tako, da ciljno in selektivno vpliva na melanin v foliklu dlake, kar omogoči, da se natančno odstranijo dlake brez poškodb okoliškega tkiva. Tako je postopek zares učinkovit in hkrati tudi varen in manj boleč.

Naložba v lasersko odstranjevanje dlak je dolgoročna, saj ne le da, se znebimo poraščenosti tam, kjer tega ne želimo, ampak velikokrat reši tudi težave kot so vraščene dlake in draženje kože, ki jo povzroča na primer pogosto britje.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close