5 največjih trendov ličenja za letošnjo jesen

16. september 2023

5 največjih trendov ličenja za letošnjo jesen

16. september 2023
Foto: Spotlight/launchmetrics

5 največjih trendov ličenja za letošnjo jesen

16. september 2023

Modne hiše in vizažisti so za jesen pripravili trende, ki jih lahko zlahka posnemate. Pripravite se na izrazite ustnice, grunge glamur in sijočo kožo.

Svojo kozmetično torbico ne boste potrebovali polniti s kupi novih ličil, saj za te trendi videze v osnovi potrebujete le rdečo šminko, črtalo, dobro podlago ter senčila s sijočim učinkom. Ljubitelji subtilnega, a učinkovitega ličenja boste navdušeni, da vam ne bo treba stati ure pred ogledalom in da rosna in sijoča koža brez ličil ostaja na prvem mestu med trendi tudi to sezono.

Naravni minimalizem

Komaj opazno ličenje smo videli pri Carolini Herreri in na revijah Vaulthier, Simone Rocha in Miu Miu. Vse, kar potrebujete, je nežo rožnato rdečilo, šminko za ustnice v barvi vaših naravnih ustnic in izdelke za nego obrvi. Veke obarvajte s senčilom v naravnih odtenkih z mat ali rahlo svetlečim učinkom. Manj je več!

Foto: Spotlight/launchmetrics

Glamurozni grunge

Če obožujete nekoliko temačnejše videze, si ta trend označite na vrhu vašega seznama idej za ličenje. Modne hiše Zahir Murad, Heron Preston, Alice + Olivia in Stéphane Rolland so si zamislile rock zvezdniški videz, ki narekuje zadimljeno črne oči v kombinaciji s svetlečo kožo in bleščečimi ustnicami. Ne pozabite na obrvi, ki naj bodo košate in urejene.

Foto: Spotlight/launchmetrics

Drzne ustnice

Trend živo rdečih ustnic v resnici ne gre nikoli iz mode, a ga bomo to jesen videli še pogosteje. Na reviji Kim Shui so ustnice poudarili še z uporabo temnejšega črtala, medtem ko so pri Dolce & Gabbana izbrali temnejši odtenek rdeče barve. Prevladovale bodo mat teksture, zato ne pozabite na izdatno nego ustnic.

Sijoča koža

Mladosten, prefinjen in enostaven trend narekuje izrazito sijočo polt, ki postaja zlati standard lepote. Videli smo ga na modnih revijah znamk Elie Saab, Altuzarra, Sandy Lang ter Gaurav Gupta. Poleg popolnoma sijočega obraza ne pozabite na osvetljevanje dekolteja in predel ključnice, sijočo podlago za ličenje pa kombinirajte še s senčilom v notranjih kotičkih oči ter kremnimi senčili za veke v naravni barvni paleti.

Foto: Spotlight/launchmetrics

Barvit pogled

“Ta videz odraža oblačila te sezone, saj združuje seksi dotike z malce ostrine,” pravi umetnica ličenja Diane Kendal o videzu, ki smo ga videli na modni brvi znamke Jason Wu. Močno poudarjene oči, kričeče barve in abstrakcija ustvarijo dramatičen videz, ki je primeren bolj za posebne priložnosti in večer kot čez dan. Znamko Laquan Smith je za videz navdihnila priljubljena televizijska serija Dinastija, medtem ko je Sarah Wong pozornost preusmerila pod oči in tako preslikala običajno senčenje vek.

Foto: Spotlight/launchmetrics

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close