Preizkusili smo opevano olje za lase svetovno znane vplivnice

13. marec 2024

Preizkusili smo opevano olje za lase svetovno znane vplivnice

13. marec 2024
Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Preizkusili smo opevano olje za lase svetovno znane vplivnice

13. marec 2024
Foto: Instagram @negin_mirsalehi

V našem lepotnem laboratoriju se je ta mesec znašlo opevano olje za lase z izvlečkom medu, ki ga je ustvarila vplivnica Negin Mirsalehi. Preberite, ali je v resnici tako odličen kot pravijo.

Medeno olje za lase Gisou je eno od popularnih olj za lase na Instagramu. Izdelano je iz mešanice naravnih sestavin, med drugim iz medu, kokosovega olja, mandljevega olja in arganovega olja.

Olje globinsko neguje in vlaži lase, obnavlja razcepljene konice in ščiti lase pred poškodbami. Uporablja se lahko pred in po oblikovanju las, kot dodatek maski za lase in kot nočna nega.

Foto: Katja Štravs

Zgodba o uspehu

Negin Mirsalehi, ki ji na Instagramu sledi več kot 7 milijonov ljudi, je znamko Gisou ustanovila leta 2015. Medena zgodba ji je bila položena že v zibko, saj spada v šesto generacijo v družini, ki se ukvarja s čebelarjenjem in pridelavo medu.

Med, ki je glavna sestavina kultnega olja, je trajnostno pridobljen iz njihovega družinskega čebelnjaka na Nizozemskem, kjer se ukvarjajo z etičnim in trajnostnim čebelarjenjem. Negin je odraščala ob čebelah in njihovih panjih in izvedela vse o prednostih medu, svoje znanje pa uporabila za izgradnjo svojega lepotnega imperija.

Znamka Gisou namreč obsega že 42 izdelkov, vse od parfuma za lase in dišečih sveč, pa do olja za telo ter olja za ustnice.

Medena preobrazba ali zgolj še eno običajno olje?

Olje je vizualno čudovito, stekleničko zaznamuje zlata barva, ki se pojavlja tudi na logotipu in skupaj z nežno rožnato predstavljata vizualno identiteto znamke.

Prestižno embalažo olja dopolnjuje elegantna škatlica s cvetličnim potiskom. Za 50 ml olje smo odšteli 40 evrov, na voljo pa sta tudi 20- in 100-mililitrska embalaža.

Foto: Katja Štravs

Je vreden svojega denarja?

Olje za lase ima prijeten, nežen vonj po medu in cvetlicah, kar nam je všeč, saj intenzivno odišavljena olja niso najbolj praktična, če nosimo parfume in se vonji mešajo. Tekstura je lahkotna in nelepljiva ter se hitro izpere z rok, kar je pri mnogih oljih za lase velika težava.

Za srednje dolge lase smo potrebovali nekaj kapljic, nanesli smo jih po dolžini in na konice. Olje ne obteži las in ustvari svilnat občutek las, nismo pa opazili nekega posebnega sijaja, ki naj bi ga po navedbah znamke pustil na laseh.

Olje se sicer hitro vpije. Lahko se kosa z obstoječimi na tržišču, bi ga pa vseeno priporočali za suhe in krepaste lase. Tistim, ki nimate težav s izsušenostjo konic ali imate nekolik bolj mastne lase, uporabo tega olja odsvetujemo, saj pusti videz mastnih las.

Končna razsodba?

Če imate resnično izsušene konice in vam ni težko odšteti nekoliko več denarja, si ga privoščite, vsekakor pa nas ni prepričal kot izdelek, ki ga morate imeti na kozmetični polički.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close