Preizkusite limonino torto po receptu slavne zvezdnice

27. januar 2024

Preizkusite limonino torto po receptu slavne zvezdnice

27. januar 2024
Foto: Instagram @hollysbakeblog

Preizkusite limonino torto po receptu slavne zvezdnice

27. januar 2024
Foto: Instagram @hollysbakeblog

Oskarjevka Jamie Lee Curtis ni samo izvrstna igralka, pač pa tudi odlična kuharica.

“Razturam v kuhinji!” trdi slavna 65-letna igralka, ki je nedavno nastopila v uspešnici “The Bear”, kjer je pripravila pravo božično pojedino. A tako kot na ekranu, se v kuhinji odlično znajde tudi v resničnem življenju.

“Zdaj sem prava kuharica. Ko sem se poročila, nisem znala nič skuhati, a sem poročena že 40 let, tako da zdaj razturam. Na moji poroki so mi gostje podarili njihove recepte, iz katerih sem se na začetku učila,” se je pohvalila v priljubljeni ameriški oddaji The Today Show.

Z javnostjo je delila tudi recept za svojo sočno limonino torto, za katero pravi, da jo pripravlja že vse življenje. “Ta torta je božanska!” je priznala voditeljici. Pri njeni pripravi uporablja že pripravljeno mešanico za torte, imenovano ‘yellow cake mix’, a ker ni na voljo v naši državi, smo preučili njegove sestavine in samo za vas pripravili recept, prilagojen našemu trgu.

Sočna limonina torta bo odlična sladica za vse obiske. Poskusite jo in se prepričajte!

Sestavine za biskvit:

  • rastlinsko olje za mazanje modela,
  • moka za posipavanje modela,
  • 280 g moke,
  • 300 g kristalnega sladkorja,
  • 3 in ½ žličke pecilnega praška,
  • 1 žlička soli,
  • 85 g želatine v prahu z okusom limone,
  • 2/3 skodelice rastlinskega olja nevtralnega okusa (sončnično, repično, sojino),
  • 2/3 skodelice tople vode,
  • 4 velika jajca.

Sestavine za glazuro:

  • 1 skodelica presejanega sladkorja v prahu,
  • 2 žlici limoninega soka,
  • 1 čajna žlička drobno naribane limonine lupinice.
Foto: Instagram @hollysbakeblog

Postopek:

1. Pečico segrejte na 180 stopinj. Model za kolač rahlo namastite z rastlinskim oljem in potresite z moko.

2. V večji skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sol, želatino, vodo, jajca in olje. Mešajte na nizki hitrosti približno 1 minuto, nato prenehajte in z gumijasto lopatico postrgajte ostanke z robov posode. Povečajte hitrost na srednjo in mešajte še 2 minuti, po potrebi ponovno strgajte robove. Testo mora biti gosto in enotno.

3. Testo vlijte v model, po vrhu zgladite z gumijasto lopatko in postavite v pečico. Pecite, dokler rahlo ne porjavi in ​​robovi torte ne začnejo odstopati od modela, kakšnih 35-40 minut.

4. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohlaja v modelu približno 10 minut. Vmes pripravite glazuro.

5. V skledi zmešajte sladkor v prahu, limonin sok in lupinico, dokler ne dobite gladke, tekoče zmesi. Z dolgim, ostrim nožem zapeljite po robu modela in ga obrnite na servirni krožnik. Glazuro enakomerno prelijte po vrhu še tople torte in pustite, da se pocedi ob straneh.

6. Narežite in postrezite še toplo, lahko pa tudi počakate, da se ohladi.

7. Jamie Lee Curtis torti doda še piko na i ter jo v sredini okrasi s cvetjem s svojega vrta. Seveda lahko ta korak preskočite in namesto rožic torto potresete še z malo naribane limonine lupinice.

Dodaten nasvet: Limonino torto lahko hranite zavito v plastično folijo ali pod stekleno tortno kupolo pri sobni temperaturi do 1 tedna. Lahko jo tudi zamrznete, dobro zavito v plastično folijo – v zamrzovalniku lahko ostane do 6 mesecev.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close