To je trenutno najbolj slastna viralna jabolčna torta

10. januar 2024

To je trenutno najbolj slastna viralna jabolčna torta

10. januar 2024
Foto: Instagram @liliebakery

To je trenutno najbolj slastna viralna jabolčna torta

10. januar 2024
Foto: Instagram @liliebakery

Pravijo ji nevidna jabolčna torta ali pita, zaslovela pa je zaradi svoje preprostosti in izredno hitre izvedbe. Tako jo pripravite!

Francoska sladica imenovana Gâteau Invisible je zelo popularna na Japonskem, že od konca lanskega leta pa navdušuje na vseh družbenih omrežjih. Enostavna priprava, osnovne sestavine ter odličen okus je dovolj razlogov, da se je lotite že danes. Ne pozabite na razkošno slano karamelo, s katero nadgradite že tako odlično sladico.

Foto: Instagram @frances_sc_ch

Sestavine:

  • 1kg oz. približno 6 jabolk (odvisno od velikosti)
  • 3 jajca
  • 85 g sladkorja v prahu
  • 30 g stopljenega masla
  • 140 g polnomastnega mleka
  • 2 g vaniljevega ekstrata
  • 110 g moke
  • 2 g pecilnega praška
  • ščep soli

Postopek:

Najprej prižgite pečico na 200 stopinj Celzija in namestite izbrani pekač za torte s stopljenim maslom ali uporabite peki papir. Jabolka olupite in narežite na kar se da tanke rezine, debeline do največ 2 mm. Z mešalnikom miksajte jajca in sladkor toliko časa, da dobite lahko penasto teksturo.

Moko in pecilni prašek presejte v ločeni posodi ih ju dodajte v zmiksano maso. Vmešajte počasi in previdno, da se ne izgubijo zračni mehurčki, ki oskrbijo za mehkobo in zračnost sladice. Dodajte mleko, sol, vaniljev ekstrakt in toplo stopljeno maslo ter s spatulo ali kuhalnico narahlo premešajte. Na koncu v maso dodajte jabolka in previdno premešajte, da ne zdrobite ali prepolovite jabolk.

Maso z jabolki nadevajte v pekač in na koncu prelijte z maso, ki je ostala. Pecite v pečici približno 50 minut, odvisno od pečice ter oblike in višine modela za torto. vsaj 10 minut pred koncem torto pokrijte z aluminijasto folijo, da se vam zgornja plast ne bo preveč zapekla. Ko je torta pečena, jo pustite počivati in hladiti v hladilniku najmanj 2 uri, še najbolje čez noč.

Foto: Instagram @emiliea_fit

Uporabni nasveti:

Za rezanje jabolk uporabite rezalnik ali multipraktik, saj boste z nožem težko narezali tanke rezine. Mleko in jajca naj imajo robno temperaturo, jabolka pa dobro in v celoti prekrijte z maso. Torto iz hladilnika vzemite 15 minut pred serviranjem, še boljša pa bo, če jo prelijete s toplo slano karamelo ali poleg servirate vaniljev sladoled in sladko smetano. V torto lahko po želji dodate še začimbe in druge sestavine kot so cimet, rozine, rum in nasekljani oreščki.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close