Preprost trik, kako lahko odpravite bolečine v visokih petah

12. marec 2024

Preprost trik, kako lahko odpravite bolečine v visokih petah

12. marec 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Če gre verjeti temu triku, vas stopala v visokih petah ne bodo več bolela. No, ali pa vsaj manj.

Sicer je že več raziskav pokazalo, da priljubljenost visokim petam pada. Vse več žensk namreč v ospredje postavlja udobje in zdravje, zato raje vlagajo v čevlje, ki so prijaznejša do stopal.

A tu pa tam še vedno pridejo priložnosti, za katere je bolje (in tudi najlepše) obuti nekoliko elegantnejšo obutev v obliki visokih pet. Takrat razmišljamo tudi o bolečini, ki pride zraven, in kako jo čim bolj zmanjšati.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Vsak dober nasvet pride prav, še posebej, če se tudi v praksi izkaže za delujočega. Mi smo preizkusili sledečega, ki občutno olajša nošenje pet, zmanjša bolečino in preprečuje otiščance in žulje.

Potrebujete: medicinski lepilni trak, škarje in nekaj minut.

Kaj storiti: Tretji in četrti prst s pomočjo traku zlepite skupaj, da sta povsem združena. Če boste to počeli v toplejših mesecih, bodite radodarni s trakom, saj lahko zaradi pota zdrsne s prstom.

Zakaj deluje? Med tema dvema prstoma poteka živec, ki lahko pod pritiskom povzroča bolečine. Če prsta zlepite skupaj, bo pritisk precej manjši in noge vas ne bodo bolele. Ali pa precej manj.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Seveda pa vas spodbujamo, da stopalom kadar le lahko olajšate delo in nosite čim udobnejšo obutev. To je namreč tudi precej bolj zdravo.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close