Kaj narediti, ko ugotovite, da ste bili prevarani?

12. december 2023

Kaj narediti, ko ugotovite, da ste bili prevarani?

12. december 2023
Foto: Instagram @emitaz

Kaj narediti, ko ugotovite, da ste bili prevarani?

12. december 2023
Foto: Instagram @emitaz

Oprostiti ali ne?

Varanje danes žal ni redek pojav in številni ljudje, ki so v razmerju, se pogosto srečujejo s tem. Ko se zgodi, življenje na nek način razpada in velja modro zbrati raztresene kose in jih postaviti v novo celoto.

Kaj storiti, ko naletite na prevaro? Oprostiti ali ne?

Foto: Pexels

Poskrbite zase

Če ste pred kratkim ugotovili, da vas partner vara, ste verjetno v neredu in to je normalno. V tem prvem obdobju, v katerem ste ranljivi, je pomembno, da pazite nase. Tudi če imate družino, sebe postavite na prvo mesto. Morate si zaceliti rane, da bi bili kasneje normalni zaradi svoje družine.

V tem obdobju počnite stvari, ki jih imate radi, ampak nikoli nimate časa, da bi jih počeli. Pojdite na izlet ali na razstavo, privoščite si masažo ali akupunkturo, začnite telovaditi ali slikati. Odmaknite se, če vam tako odgovarja in se odpravite na izlet s svojo najboljšo prijateljico. Bistveno je, da se negujete kot majhen otrok, dokler se ne boste počutili bolje.

Pogovarjajte se

Zelo pomembno je, da komunicirate o odpravljanju posledic, saj nekomu boste morali izkazati svoja čustva. To verjetno ne bo mož, ki vas je prevaral, ampak vaša družina ali prijatelji. S časom se boste pogovorili tudi z možem, zato je pomembno, da naredite to na pravi način. Z obtožbami in prepirom ne boste naredili ničesar.

Morate se znati postavite zase in pri tem ohranite dostojanstvo. Če niste prepričani o svojih komunikacijskih spretnostih, se posvetujte z nekom, ki mu gre to dobro in se informirajte z literaturo.

Foto: Pexels

Skupna analiza razmerja

Po opravljenem prvem obdobju svoje ranljivosti (obdobje je odvisno od ženske do ženske in najboljše je tisto, ki odgovarja vam) se morate usesti s partnerjem in narediti malo retrospektivo vajinega odnosa. Zakaj se je zgodila prevara? Kaj se je zgodilo pred prevaro? Kako sta se oba počutila v zakonu pred prevaro? Kako se bo nadaljevalo?

Veliko vprašanj je, na katera je treba odgovoriti, zato si vzemite čas. Ne morete vsega rešiti v enem dnevu. Pomembno je, da sta oba iskrena in da poskušata ugotoviti ali je smiselno, da ostaneta skupaj v zakonu.

Ustvarite nov sporazum o monogamiji

Če ste se odločili, da ostaneta skupaj, vsekakor ustvarita sporazum o monogamiji. Vaš novi sporazum na neki način razjasni vsa neizrečena pričakovanja, ki so privedla do izdaje. V tem sporazumu lahko vključite vse, kar se vama zdi pomembno za vašo skupno prihodnost. Sporazum naj bo na papirju, saj bo tako viden znak novega začetka. To je bistvo sporazuma – ne nadaljujte, kjer ste končali, temveč začnita od začetka.

Foto: Instagram @emitaz

Preteklost naj ostane v preteklosti

Ker ste zakonu dali novo priložnost, se poskušajte osredotočiti na prihodnost. Če boste nenehno opominjali svojega moža, da je grešil on pa vam bo nasprotoval, se boste ponovno znašli v slepi ulici. Preteklost pustite v preteklosti. Ne potrebujete je v prihodnosti in edino tako boste imeli srečno življenje in zdravo ter stabilno razmerje.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close