Protestniki so vdrli v zgradbo hiše Louis Vuitton

13. april 2023

Protestniki so vdrli v zgradbo hiše Louis Vuitton

13. april 2023
Foto: Profimedia

Pariz gori že dneve, danes pa so protestniki vstopili v stavbo skupine Louis Vuitton Moet Henessy, ki je v lasti najbogatejšega človeka na svetu.

Včeraj je bilo objavljeno, da je podjetje Louis Vuitton Moet Hennesy v prvem četrtletju letos uspelo doseči 17-odstotno rast, danes pa so zato njihov sedež v Parizu obkolili protestniki. Skupina ljudi, oboroženih z baklami, je na silo vstopila v preddverje sedeža skupine na naslovu 22 avenue Montaigne.

Bernard Arnault, lastnik skupine LVMH, je bil nedavno razglašen za najbogatejšega človeka na svetu, njegovo premoženje pa je ocenjeno na vrtoglavih 211 milijard dolarjev, blagovne znamke iz skupine LVMH pa so samo v prvih štirih mesecih letos ustvarile kar 21,04 milijarde evrov prihodkov.

Posnetki, ki krožijo po družbenih omrežjih, so videti zaskrbljujoči in Pariz dobesedno gori že 12. dan zapored od začetka protestov proti pokojninski reformi, ki jo je predlagal predsednik Emmanuel Macron.

Za kaj se gre?

Po novi reformi bi bila upokojitev mogoča šele pri 64 letih in ne pri 62 letih, kot je določeno zdaj. Ta reforma je povzročila kaos v glavnem mestu Francije, pa tudi v preostali državi. Po poročanju svetovnih medijev protestniki v LVMH niso uničili ničesar, poškodovane pa niso bile niti trgovine skupine v bližini.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close