Razkrita je težko pričakovana tema za Met Gala 2024

09. november 2023

Razkrita je težko pričakovana tema za Met Gala 2024

09. november 2023
Urednica Vogua, Anna Wintour, je gostiteljica slavnega dogodka Met Gala.

Le kako jo bodo zvezdniki interpretirali na rdeči preprogi?

Inštitut za kostume Metropolitanskega muzeja umetnosti je razkril podrobnosti spomladanske razstave 2024, ki služi kot navdih za temo spremljajoče Met Gala.

Medtem ko so bile teme preteklih treh let bolj enostavne, ki so vključevale brskanje po arhivih Karla Lagerfelda, glamurja iz pozlačene dobe in ameriške mode na splošno, bo glamurozni dogodek Met Gala prihodnje leto temeljil na konceptualnih referenčnih točkah okrog zgodovine mode, narave, tehnologije in čutov.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tema Met Gala 2024 je tako Sleeping Beauties: Reawakening Fashion, ki bo z razstavo od 10. maja do 2. septembra razkazovala “mojstrovine” iz arhiva Inštituta.

Zbirka bo vsebovala kar 250 oblačil, muzej pa je že ponudil mini vpogled nekaterih čudovitih kosov, ki bodo razstavljeni.

“Ta inovativna oddaja bo premaknila meje naše domišljije in nas povabila, da izkusimo številne vidike dela, da izvemo več o njegovi zgodovini in navsezadnje globlje cenimo njegovo lepoto,” je o temi povedal Max Hollein, izvršni direktor in direktor Metropolitanskega muzeja umetnosti.

Foto: Profimedia

Odprtje rastave že tradicionalno pospremi dogodek Met Gala (ki ga gosti revija Vogue), ki nam postreže z eno najglamuroznejših rdečih preprog, po kateri se zvezdniki sprehodijo v dih jemajočih opravah, o katerih se govori še tedne in tedne.

Naslednje leto se bo ta dogodek odvil v ponedeljek, 6. maja.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close