Recept za domači piling, ki pomlajuje!

25. januar 2024

Recept za domači piling, ki pomlajuje!

25. januar 2024
Foto: Profimedia

Recept za domači piling, ki pomlajuje!

25. januar 2024
Foto: Profimedia

Do pomlajene kože v samo dveh minutah.

Koža je vsakodnevno izpostavljena številnim negativnim dejavnikom, ki neposredno vplivajo na brezhibnost in lepoto. Govorimo seveda o izrazito visokih ali nizkih temperaturah ter škodljivih UV žarkih, ki so prisotni tudi pozimi.

Pri vsakodnevnem lepotnem ritualu je za našo kožo najbolj pomembno, da jo obnovimo na karseda naraven način. Pri tem nam je v podporo tudi piling, saj luščenje pomaga koži pri dihanju in odstranjevanju nečistoč, ki jih nanašamo z uporabo raznih izdelkov, kot so pudri in kreme z zaščitnim faktorjem.

Foto: Pexels

Kurkuma hiti na pomoč

Uporabo pilinga strokovnjaki priporočajo enkrat tedensko. Idealno bi bilo, če bi se lahko izognili kemičnim pilingom, še posebej tistim, ki vsebujejo AHA kisline, saj so prav te zelo fototoksične in v stiku s soncem lahko povzročijo hiperpigmentacijske nepravilnosti in druge alergijske reakcije ali draženje kože. Zato prednost raje dajte domačim pilingom ali pilingom, ki vsebujejo morsko sol ali mikro zrnca.

Med domačimi sestavinami je absolutni zmagovalec kurkuma. V ajurvedski medicini je kurkuma že dolgo znana kot rastlina, ki krepi in neguje telo.

Piling iz kurkume globinsko čisti kožo, pospešuje krvni obtok, povečuje sijaj in naravni pH kože. Zmanjšuje tudi hiperpigmentacijo, pomaga koži v boju proti prostim radikalom in jo ohranja zdravo in elastično.

Foto: Pexels

Recept za domači piling

Za preprost piling, ki ga lahko naredite doma, potrebujete le dve sestavini; kurkumo in moko. Vzemite pol čajne žličke kurkume in dve čajni žlički moke ter dodajte nekaj kapljic vode, da bo zmes srednje gosta. Zmes nanesite na obraz, pustite delovati 2 minuti in sperite z mlačno vodo. Obraz je treba temeljito sprati, saj v nasprotnem primeru kurkuma pusti rumene lise.

Priporočljivo je, da si piling nanesete zvečer, po čiščenju dnevnega mejkapa. Zaradi svoje rumene barve je kurkuma dobila tudi naziv zlata začimba življenja, saj boste po daljši ter redni uporabi pilinga ugotovili, da se vam je koža lepo “pozlatila”.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close