Retrogradna Venera je tu. Kaj to pomeni?

31. julij 2023

Retrogradna Venera je tu. Kaj to pomeni?

31. julij 2023
Foto: Unsplash

Retrogradna Venera je tu. Kaj to pomeni?

31. julij 2023
Foto: Unsplash

Tokratna retrogradna Venera od nas zahteva premišljenost, potrpežljivost in bistro glavo pri lepotnih posegih.

Morda ste že slišali, da je planet Venera retrograden, in se sprašujete, ali nas čaka še en izbruh vesoljskega kaosa – saj retrogradnost bratranca Merkurja s seboj vedno prinese govorjenje o frustrirajočih zamudah, zapletih in napakah.

Pravzaprav ‘retrograden’ ne pomeni nujno slabih stvari – a zavedanje je ključnega pomena. Spoznavanje, kako lahko ta kozmična sprememba vpliva na naše vsakdanje življenje, nam omogoča, da prevzamemo nadzor in jo uporabimo sebi v prid.

Kaj je retrogradna Venera?

Venera je planet, ki običajno kroži okoli sonca hitreje kot Zemlja, vendar jo v času retrogradnosti zemlja prehiti. To ustvarja učinek “premikanja nazaj”: torej retrogradnost.

Foto: Unsplash

Venera je planet ljubezni, romantike, denarja, lepote in umetnosti – zato je retrogradna Venera pogosto povezana s spremembami odnosov in finančnimi odločitvami. Ker pa se je Venera navidezno “upočasnila,” mnogi vidijo to kot čas za razmislek in pregled ter premišljeno sprejemanje odločitev, namesto da prehitro sklepajo.

Kako dolgo je Venera retrogradna?

Venera je retrogradna od 22. julija do 3. septembra – skupaj 44 dni, kar je več od običajnega povprečja. Venera je retrogradna le vsakih 18 mesecev – manj pogost je le Mars, ki retrogradira približno vsakih 26 mesecev.

Zakaj je retrogradna Venera leta 2023 pomembna?

Tokrat je Venera retrogradna v ognjenem znamenju leva, kar pomeni, da boste morda ugotovili, da ima ta običajno vznemirljiva postavitev nasprotni učinek.

Foto: Unsplash

Običajno, ko je Venera v levu, je to čas strasti, romantike in ustvarjalnosti, saj je Venera planet romantike in veselja, Lev pa je povezan z optimizmom, toplino in samozavestjo. Toda v retrogradnem položaju boste morda imeli socialne težave ali potencialno celo težave v odnosih.

Kaj naj naredim med retrogradno Venero?

Ker je Venera tudi planet lepote, predlagamo, da počakate s kakršnimi koli velikimi estetskimi odločitvami, dokler se planet ne vrne na pravo pot – zato se morda odpovejte tisti novi frizuri, ki ste jo načrtovali. Pospravite kolaž inspiracijskih slik in z njim počakajte do septembra.

Ko gre za odnose, si poskusite vzeti trenutek zase, kadar naletite na kakršne koli težave – pa naj bodo to nesoglasja s partnerjem ali zmenek, ki preprosto ni uspel. Zajemite sapo in se vrnite k težavi z bistro glavo.

Navsezadnje nas bo retrogradna Venera v levu izzvala, da poskusimo vznemirljive nove stvari, ko gre za ljubezen in lepoto – zato uživajte, a ne ravnajte preveč impulzivno.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close