Sivi lasje se vračajo kot hit te pomladi!

01. april 2023

Sivi lasje se vračajo kot hit te pomladi!

01. april 2023
Foto: Instagram @maneaddicts

Barva, ki so se je mnoge včasih sramovale, se to sezono vrača s polno močjo. Kako doseči popoln odtenek in ga tudi ohraniti?

Trendi v modi in lepoti se z vsakim letom spreminjajo in za letošnji trend barve las so frizerji napovedali sivo. “To sezono bodo v ospredju ženske, ki sprejemajo svoje sive lase,” pravi James Pryce, strokovni mojster stilist v salonu Larry King. Ne samo, da bomo sive lase sprejeli, James napoveduje, da se bodo mnogi na sivo kar pobarvali.

“Natančneje, videli bomo veliko mehkejšega, finejšega, svetlečega balayagea,” pravi slavni frizer in glavni stilist TRESemmé, Aaron Carlo. Ocenjuje, da bo to sezono v ospredju veliko srebrnih detajlov in bleščečih pramenov. “Videli nekaj neverjetnih novih načinov za izboljšanje sivega odtenka s tonerji in šamponi,” dodaja.

Od vseh sivih odtenkov je med lepotnimi guruji najbolj priljubljen “ostrigino siv”. Gre za svežo, lahko biserno barvo, ki je že zavladala na Instagramu in je popolna za poletje.

Foto: Instagram @bleachlondon

Svetla, biserno-srebrna barva združuje edinstveno mešanico hladnih platinasto blond tonov z modrimi in vijoličastimi podtoni, ki so videti kot notranja obloga lupine ostrig. Ta odtenek barve ustvari prefinjen in moderen videz, ki pristaja različnim odtenkom kože in je odlična izbira za vse, ki želijo eksperimentirati z netradicionalnimi barvami las, ne da bi bili preveč drzni.

Tukaj je nekaj nasvetov, ki jih morate upoštevati pri barvanju na sivo:

Rjavolaskam ne bo lahko

Če so vaši lasje zelo temni in si obupno želite osiveti, vas svarimo, da bo v pravi odtenek treba vložiti izjemno veliko dela.

 “Če želite ‘osiveti’, morate lase predhodno posvetliti na čisto belo blond in jih nato obarvati s prilagojenim odtenkom sive mešanice,” pravi Siobhan Jones iz Headmasters, ki je odgovorna za mnoge znane sivolaske.

Pazite, da se odtenek ujema s tonom vaše kože

Ko se odločate za kateri koli nov odtenek las, je pomembno razmisliti o tem, kako bo barva dopolnjevala vaš ten kože. Predvsem pri sivih odtenkih je tveganje, da boste “izprali” izgled svoje polti, veliko večje.

Sapphire Driver, vodja blagovnih znamk in koloristka pri BLEACH London, je zato opozorila: “Obstaja tveganje, da lahko siva barva las “izpere” kožo, če ni uravnotežena. Tisti z bolj rumeno ali hladno obarvano poltjo jo bodo morda težje nosili, medtem ko bo na nekomu z rožnatim podtonom videti veliko bolje.”

Foto: Instagram @bleachlondon

Stvari počnite postopoma

Če si želite popolnoma sivih las, bo potrebno veliko potrpežljivosti. Čeprav se je morda težko upreti želji, da bi kar takoj skočili na sivo, Sapphire pravi, da je pri svetlih odtenkih treba biti počasen in vztrajen.

“Namesto enkratnega beljenja las, postopoma ustvarjajte balayage ali pramene. Za tiste s temnimi lasmi je to boljša alternativa. Tako bo prehod bolj subtilen, sčasoma pa ga lahko izboljšate z dodajanjem pramen.”

Postopek lahko postane neprijeten

Če želite svojo barvo odstraniti vse do lasišča, bodite pripravljeni na rahel pekoč občutek zaradi belila. Bodite pripravljeni na veliko srbenja, občasno pa se lahko pojavi tudi občutek “zategovanja”. Ker je treba vsekakor zdržati, predlagamo, da se oborožite s svinčnikom ali kitajsko palčko, da se lahko med čakanjem popraskate.

Foto: Unsplash

Toner je vaš najboljši prijatelj

Usoda popolnega sivega odtenka je pravzaprav v rokah tonika. Ko so vaši lasje posvetljeni, jih morate tonirati, da dosežete popoln odtenek, pomembno pa je tudi, da ga znate ohranjati.

Sapphire pojasnjuje: “Siva lahko sčasoma postane videti nekoliko zelena, če ni redno tonirana. Če se odločite za sivo ali srebrno barvo, se zavedajte, da boste verjetno morali lase tonirati vsaka dva do tri tedne, da ohranite barvo.”

Toniranje doma je pravzaprav presenetljivo enostavno. Poskrbite, da vaši srebrni odtenki ne postanejo medeninasti, tako da preklopite na vijoličen šampon in balzam. A vedeti morate, da lahko pretirano toniranje povzroči modri ali vijolični odtenek lasnih pramenov, zato je najbolje, da začnete z majhno količino in postopoma dodajate več po potrebi. Z rednim toniranjem bodo vaši srebrni lasje zagotovo ostali čudovito svetli.

Foto: Instagram @masonjameshair

Pravilno skrbite zanje

Po kakršnem koli ekstremnem barvanju bodo vaši lasje šibkejši. Če želite ohraniti svoje lase v vrhunskem stanju, priporočamo, da investirate v dobro masko za lase, ki bo korenine in konice dobro nahranila. Redna uporaba mask za lase lahko pomaga obnoviti naravna olja, ki se lahko izgubijo zaradi oblikovanja, okoljskih dejavnikov in kemičnih obdelav.

Poiščite dobro masko, ki je posebej zasnovana za prodiranje v lasno steblo, zagotavlja vitamine, minerale in druge koristne sestavine, ki pomagajo obnoviti poškodovane lase in preprečiti lomljenje, še posebej po barvanju. Ne glede na to, ali imate kodraste, ravne, goste ali tanke lase, lahko uporaba maske za lase enkrat ali dvakrat na teden občutno vpliva na zdravje in vitalnost vaših srebrnih pramenov.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close