Skrivnost uspeha ene najbolj ekskluzivnih znamk torbic

21. julij 2023

Skrivnost uspeha ene najbolj ekskluzivnih znamk torbic

21. julij 2023
Foto: Instagram

Skrivnost uspeha ene najbolj ekskluzivnih znamk torbic

21. julij 2023
Foto: Instagram

Znamka Goyard že leta slovi kot ena najbolj ekskluzivnih znamk v svetu mode, mi pa razkrivamo skrivnost njenega uspeha.

Če spadate med modne navdušenke, potem ste med brskanjem po Instagramu najverjetneje že velikokrat naletele na vzorčasto tote torbo, ki ne manjka v omarah največjih modnih vplivnic. Gre za priljubljeni model Saint Louis znamke Goyard, ki letos praznuje 170 let.

Njihove torbe so skozi leta postale ikonične in videti je, da njihova priljubljenost, kljub veliki konkurenci, niti malo ne pojenja. Recept za njihov uspeh se skriva v visoki kakovosti, trpežni konstrukciji in vrhunskih lastnostih.

Foto: Instagram

Začeli z izdelavo konjskih sedel

Zgodovina ustvarjanja Goyardovih luksuznih torb in dodatkov sega v Pariz, v leto 1853, ko je znamko ustanovil Yves Goyard. Sredi 19. stoletja so bili osredotočeni na izdelavo konjskih sedel in jermen, od tam pa so svojo proizvodnjo razširili na oblikovanje luksuznih kovčkov in z njimi celo konkurirali slavnemu Louis Vuittonu.

Leta 1892 je podjetje prevzel Goyardov vnuk Pierre ter razširil ponudbo izdelkov na prtljago, torbice Goyard in druge dodatke. Danes je Goyard še vedno najbolj znan po svojih ikoničnih kovčkih in torbicah, ki so izdelane s tradicionalno tehniko, znano kot ‘marquage à la main.’ Ta stoletja stara metoda vključuje ročno barvanje Goyardovega logotipa na platno, s čimer daje vsakemu kosu edinstven in značilen videz.

Foto: Instagram

Od petsto do 5 tisoč evrov

Imetniki Goyardovih torb cenijo kakovost in z njimi svetu sporočajo, da imajo dovolj sredstev, da si jo lahko privoščijo. Cene se začnejo pri 500 evrov za osnovno torbo v črni ali rjavi barvi ter se lahko dvignejo do 1000 evrov za večji model v bolj edinstveni barvi ali potisku.

Nadražje torbe Goyard lahko stanejo tudi več kot 5 tisočakov. To so običajno zelo redki modeli ali takšni, narejeni po meri. Njihova priljubljenost pa je še toliko večja zaradi ekskluzivnosti. Vsako leto se namreč proizvedejo le omejeno število torb Goyard, ki so na prodaj po izbranih trgovinah po vsem svetu.

Foto: Instagram

Torbe Goyard so na voljo v številnih dizajnih in večino od njih so navdihnile preproste barve in vzorci, ki jih najdemo v naravnem okolju. Torbe so zasnovane tako, da zdržijo leta. Niti dve torbi nista enaki, zato je vsak kos edinstven. Poleg tega so vzdržljive in primerne za vsakodnevno uporabo.

Čeprav so preprosti in elegantni, njihovi modeli ostajajo privlačni skozi desetletja, zato vam ni treba slediti modnim trendom, da bi jih znali ceniti. Njihove torbe so brezčasne in bodo slovele še desetletja.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close