Zaradi posmehovanja v slavni seriji je imela hude težave s samopodobo

14. september 2023

Zaradi posmehovanja v slavni seriji je imela hude težave s samopodobo

14. september 2023
Foto: Profimedia

“Vsi so se posmehovali z mojega telesa.”

Če ste leta 2016 brskali po spletu, ste morda naletelei na meme, v katerem igralka Chloë Grace Moretz, kot lik iz animiranega sitcoma Family Guy, niso škatlo s pico.

Na sliki je videti, kot da ima v kratkih hlačah z visokim pasom nenavadno dolge noge pritrjene neposredno na njen trup. Šlo je za norčevanje z resničnega dogodka, kjer je v resnici nosila zelo kratke hlače in v rokah nosila škatlo s pico.

Foto: Instagram
Foto: Profimedia

A to, da je njeno telo postalo vir posmeha, igralki nikakor ni ustrezalo. Še več. V nedavnem intervjuju je povedala, da je viralnost tega mema na družbenih omrežjih poslabšala njene težave s samopodobo, s katerimi se je že ukvarjala.

“Dolgo časa sem lahko bila javna Chloë, kakršno jo ljudje vidijo v medijih, in zasebna Chloë, kakršna sem v privatnem življenju. Potem pa sta ta dva svetova trčila in počutil sem se res surovo, ranljivo in odprto,” je komentirala odraščanje pod sojem žarometov.

Foto: Profimedia

“In potem je prišel naval grozljivih memov, ki so mi jih začeli pošiljati o mojem telesu. Pravzaprav nikoli nisem zares govorila o tem, vendar me je ta dotični meme, ki je bil v tistem času eden najbolj razširjenih, zares prizadel.”

Še težje je bilo, ker takrat ni imela nobene podpore. “Vsi so se norčevali z mojega telesa in nekomu sem to omenila, oni je rekel: ‘Oh, utihni, za vraga, smešno je,'” se je spominjala. “In prav spomnim se, da sem sedela tam in razmišljala, da se moje telo uporablja kot šala in to je nekaj, česar ne morem spremeniti. Še danes, ko vidim ta meme, mi je težko.”

Foto: Profimedia

Povedala je, da gre za telesno dismorfijo, kjer se posameznik pretirano ukvarja z napakami na svojem telesu. Igralka jo je premagala s terapijo, k ozdravitvi pa je pripomogla tudi pandemija, kjer se je lahko zares zazrla vase in delala na svoji samopodobi.

“Zdaj sem drugačno dekle, kot sem bila takrat. Zdaj se počutim kot ženska,” je zaključila.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close