Modna ideja Slovenke in Indijke, ki se je utrnila v Londonu, a nastala v Ljubljani

17. november 2022

Modna ideja Slovenke in Indijke, ki se je utrnila v Londonu, a nastala v Ljubljani

17. november 2022
Foto: KoūKoū

Med študijem mode v Londonu sta odkrili skupno ljubezen do elastik za lase “scrunchie”, ki se je na koncu rodila v Ljubljani.

Vsaka ženska dobro ve, kaj so “scrunchies”. Žal slovenščina ne pozna direktnega prevoda za ta odličen dodatek za lase, a gre za elastiko, prešito z blagom, ki služi kot zaščita las, pa tudi kot modni dodatek.

Na slovenski trg je zdaj prišla nova slovenska znamka KoūKoū s produkti za nego las, ki se predstavlja prav s prvo kolekcijo elastik za lase scrunchies.

Foto: KoūKoū

Ustvarili sta jo Nina Mihoci in Yashvi Ashar, ki sta se spoznali med študijem mode v Londonu in sta svoje globalne izkušnje na področju mode in lepote združili v razvoj kvalitetnih slovenskih produktov za lase.

Nina in Yashvi jih ponujata v sedmih barvah in dveh velikostih, oblikovane in sešite pa so iz najkakovostnejših materialov, za kar poskrbijo roke slovenskih šivilj.

Foto: KoūKoū

“Lasje so pomemben del ženske identitete”

Soustanoviteljica Nina Mihoci je ob tem razložila, da so kvalitetne elastike pomemben kos ženske garderobe, saj “dobra skrb za lase vpliva na lep in zdrav izgled las,” lasje pa so po njenem mnenju “pomemben del ženske identitete.”

Foto: KoūKoū

“Svilene elastike so nežne do las in ne povzročajo lomljenja ter tako poskrbijo za bolj zdrave in polne lase. Najboljša kvaliteta elastike, ki je všita v blago, pa zagotavlja daljšo življenjsko dobo in ohranja svojo obliko skozi čas.”

Foto: KoūKoū

Poleg navadnih elastik sta z Yashvi skreirali še posebne elastike za telovadbo: “Aktivna sem čez cel dan, zato moram pri sebi vedno imeti elastiko, ki lepo oprime moje lase, brez cukanja in lomljenja, kar bi povzročalo glavobole. Športna elastika med telovadbo ohranja oprijem, ne glede na aktivnost, in poleg tega ostaja prijetna in udobna za dolgotrajno nošenje,” je razložila Yashvi.

Foto: KoūKoū

Celotna kolekcija KoūKoū elastik za lase je na voljo na spletni strani www.itskoukou.com.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close