Preča na strani ali po sredini? Katera nas postara?

23. oktober 2022

Preča na strani ali po sredini? Katera nas postara?

23. oktober 2022
Foto: IMAXtree

Vemo, da nas nekatere kreme, serumi in tretmaji lahko pomladijo, enako uspešno (ali celo hitreje) pa nas pomladi tudi striženje in premik preče. 

Čeprav vemo skorajda vse o kozmetičnih izdelkih proti staranju, namenjenih odstranjevanju drobnih linij in gub, glajenju kože in povrnitvi sijaja kože, pa se veliko manj govori o tem, kako lahko pričeska vpliva na to, kako mladi ali stari smo videti.

In ne, ni nujno, da potrebujemo popolnoma novo pričesko, da bi bili videti nekaj let mlajši. Pomembno je, da znamo obstoječo pričesko, kakršnakoli že je, pravilno počesati.

Foto: IMAXtree

Strokovnjak za lase Justin Hickox je delil nasvete, kako z malo truda ustvariti pričesko, ki vas bo le v nekaj sekundah ali minutah bistveno pomladila. Najpomembneje je, pravi Justin, da izberemo prečo na strani, saj bomo z prečo na sredini videti starejši, kot smo.

“Težava s prečo na sredini je, da odvzame vsako možnost ustvarjanja volumna na temenu. In če govorimo o videzu, ki kljubuje starosti, moramo razumeti, da želimo poudariti ličnice in strukturo kosti – želimo dvigniti oči.”

Justin Hickox

Znani stilist je še povedal, da je ključ do zdravih, živahnih pramenov, dodajanje volumna temenu, pri čemer bo pomagala preprosta sprememba prečke, posledično pa bo naš obraz videti “dvignjen”.

Foto: IMAXtree

Druga težava s prečo na sredini je ta, da našim lasem ob straneh doda volumen, kar na koncu spusti oči ali pa naredi ravno nasprotno od tega, kar želimo doseči, če želimo izgledati mlajši.

Čeprav frizerje pogosto slišimo govoriti o uokvirjanju obraza, pa bomo z izbiro stranske preče dosegli uokvirjanje obraza in to brez striženja.

Oblikovanje las tako, da jih bo na eni strani več, bo vašemu obrazu dodalo volumen, lepo uokvirilo vaš obraz ter vam v nekaj sekundah vzelo nekaj let.

Foto: IMAXtree

Opomniti pa je treba, da je za maksimalen učinek potrebno vložiti nekoliko več truda, kar se tiče uporabe izdelkov, ki bodo lasem dali dodaten volumen, pa tudi to, kje sploh dodajati volumen, da bo pričeska najbolj ustrezala naši strukturi obraza.

Namesto dodajanja volumna po vsej glavi, Justin pravi, da je povečanje volumna na ciljnih predelih najboljše, saj lahko nanos pene po celotni površini dejansko samo poslabša stvari. 

Tako se na primer tisti, ki imate podolgovat obraz, raje izogibajte dodajanju velikega volumna na vrhu glave, saj ga boste s tem samo še podaljšali, medtem ko bo dodajanje volumna na tem delu nekaj, kar bo okrogel obraz polepšalo in podaljšalo. 

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close