So to najbolj nepraktične hlače na svetu?

30. avgust 2023

So to najbolj nepraktične hlače na svetu?

30. avgust 2023
Foto: Profimedia

So to najbolj nepraktične hlače na svetu?

30. avgust 2023
Foto: Instagram

Kako jih pereš in kaj narediš na obisku, ko si moraš sezuti čevlje? Imamo milijon vprašanj!

Se še spomnite megapopularnega modela gležnjarjev Litas znamke Jeffrey Campbell? Pisalo se je leto 2010 in v svojih omarah so jih imele praktično vse modne navdušenke.

Ko smo zdaj, 13 let kasneje, brskali po njihovi spletni strani in iskali model, ki bi lahko ponovil uspeh Litasa, smo naleteli na škornje, ki so nas šokirali in pustili z milijonom vprašanj, za katera nismo prepričani, da bomo kdaj dobili odgovor.

Foto: Instagram

Gre za model z uradnim imenom Pantalones, a so ga tuji mediji preimenovali v ‘pantashoes’, kar v prostem prevodu pomeni hlače in škornji v enem. Ja, prav ste slišali. Ne glede na to, kako bizarno izgleda model, ta znamka ni prva, ki je potrošnikom ponudila takšen “modni izum”. Pred njo je to recimo storila že Balenciaga s promotorko Kim Kardashian na čelu, vendar pa prvotna ideja izvira iz leta 2013.

Takrat se je tega domislila Tamara Mellon v času svojega službovanja pri Jimmy Choo. K sreči znamka s sprejetjem njene zamisli ni očrnila svojega imidža, temveč je Tamara model lansirala pod svojim imenom. Model žal nikoli ni doživel uspeha, ki si ga je obetal.

Foto: Instagram

Predstavljala si je namreč, da ga bodo ženske prepoznale kot osnovni model, čez katerega lahko enostavno oblečejo oversized pulover, srajco in jakno, a ga je svet molče bojkotiral, z nekaj izjemami, zato so model prenehali izdelovati.

A tam, kjer se je Tamara z zgodbo ustavila, so drugi nadaljevali: Balenciaga jih je na splošno zadovoljstvo Kim Kardashian in ostale druščine predstavila že leta 2016, Saint Laurent jih je na modno pisto poslal leta 2021, Glenn Martens pa je podoben model ustvaril za Diesel v kombinaciji širokih kavbojk in kavbojskih škornjev.

Foto: Instagram

Opogumljena s temi tremi zgodbami o uspehu je Tamara pomislila, da je nad njimi morda prezgodaj obupala, zato je prvotni model predelala in pred dvema letoma v sodelovanju z Irino Shayk predstavila novega z debelo platformo. Tukaj v zgodbo vstopi blagovna znamka Jeffrey Campbell, ki je v njem očitno prepoznala potencial.

Foto: Instagram

Za razliko od Balenciaginega modela, katerega cena je 3.000 dolarjev, ali Tamarinega nekoliko ugodnejšega, katerega cena je bila okoli 1.000 evrov, je model Jeffreyja Campbella daleč najugodnejši. Kupite ga lahko na Zalandu v črni in rdeči barvi, po ceni 327,69 evra. Je vredno? Nismo prepričani.

Foto: Profimedia

Začetno idejo razumemo, vendar se v naših glavah ves čas porajajo vprašanja, za katera smo na začetku rekli, da nas mučijo. Prvo, kar nam pride na misel, je, kako in kje je treba ta model oprati ali očistiti, tu pa je še vse ostalo, na primer, kako izgleda kontrola pred letom ali prihod v goste, ko moramo sezuti čevlje, ter kakšno velikost izbrati? Ta je namreč določena glede na številko čevljev in z rastjo številk rastejo tudi hlače.

Kakorkoli že, prepričani smo, da tak model nima veliko privržencev, zato se s takšnimi vprašanji verjetno ne obremenjuje veliko ljudi.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close