Sovražite pakiranje? Predstavljamo vam šest uporabnih trikov!

06. avgust 2022

Sovražite pakiranje? Predstavljamo vam šest uporabnih trikov!

06. avgust 2022
Foto: Unsplash

Priprave na dopust so pogosto stresne in namesto navdušenja čutimo nervozo in odpor. Zadnji dnevi v službi, kup dela doma, zadnji nakupi in pakiranje … stvari se nabirajo, časa pa je vse manj. 

Še toliko težje je, če zares sovražite pakiranje in z njim odlašate do zadnje minute, nato pa ugotovite, da vseh vaših outfitov sploh ne morete stlačiti v prtljago. 

Organizacijski guruji s TikToka so nam lahko v veliko pomoč, ne glede na to, ali pakiramo le svoje stvari ali pripravljamo prtljago za vso družino. 

To je šest brilijantnih trikov, ki jih mora poznati vsak popotnik:

1. V svojem kovčku uporabite vrečke za boljšo organizacijo 

Tako bo vse ločeno in vam ne bo treba brskati po kovčku. Kupite lahko potovalne vrečke, v katere ločeno zložite čevlje, spodnje perilo, majice, hlače, toaletne potrebščine in se izognete neredu. TikTokerji priporočajo prozorne vrečke, saj bo tako takoj jasno, kaj je v njih. 

@jessicahaizman Drop Vail recs in the comments! ✈️ #travel #packing #packingcubes #suitcase #jessicahaizman #cleaningtiktok #organizationtiktok #babymoon ♬ original sound – Jessica Haizman

Če nimate časa za iskanje takšnih namenskih vrečk, lahko svoje stvari zložite v katerekoli vrečke, ki jih imate pri roki. 

2. Outfiti naj bodo spakirani skupaj

Tudi vi vnaprej načrtujete outfite za vsak dan posebej? Namesto, da spakirate majice skupaj, hlače skupaj in tako dalje, raje spakirajte celoten outfit. Tako bo iskanje po kovčku veliko lažje, vi pa boste točno vedeli, kaj gre skupaj. 

@makelifesimpler_ Request: How to pack for summer vacation in Hawaii 🌴 #packing #travel #packinghack #folding #travelhacks ♬ I Got Summer on My Mind – Elli Eli

3. Zarolajte svoja oblačila

Klasičen trik, toda naj ponovimo: oblačil ne zlagajte tako, kot jih zložite za v omaro, temveč jih zarolajte. S tem bodo oblačila zavzela manj prostora, obenem pa bodo tudi manj zmečkana, ko jih vzamete iz prtljage. Trik pri pakiranju tankih majic je tudi to, da jih zložite eno na drugo ter jih šele nato zarolate. 

4. Vakumske vrečke

Stari trik, ki vedno vžge, še posebej, če imate veliko oblačil. Zložite jih v vakumske vrečke ter iz vrečk nato s sesalcem izsesajte zrak ali pa to storite sami, in sicer tako, da vrečke zarolate in pri tem iztisnete čim več zraka. 

5. Oblačila naj gredo v potovalne blazine

Ste že opazili, da vas na letališču nihče ne bo ustavil in vam težil glede blazin za vrat? Letalske družbe teh ne smatrajo kot del prtljage, zato je izjemno praktično, če vanje vstavite del svojih oblačil in jih tako pretihotapite s seboj. Obenem pa bo vaša blazina še bolj polna in prijetna med letom.

@nolimitua #travelhack #travelhacks #pillowtransformation #lifehack #travellight #noonesgonnaknow #traveltips #travellife #traveltip ♬ how would they know bad girls club – Chris Gleason

7. Ročna prtljaga naj bo nahrbtnik z veliko žepi in predalčki

Vsi, ki pogosto letijo, vedo, da je ključni del pakiranja tudi odločanje o tem, kakšno ročno prtljago bomo imeli. Redni popotniki svetujejo velike in prostorne nahrbtnike z veliko žepi in predalčki. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close