Špageti z limono so jed letošnjega poletja

21. avgust 2023

Špageti z limono so jed letošnjega poletja

21. avgust 2023
Foto: Unsplash

Špageti z limono so jed letošnjega poletja

21. avgust 2023
Foto: Unsplash

Italijanski recept za špagete z limono je obnorel družbena omrežja, saj osvežujoča in hitro pripravljena jed navdušuje vse oboževalce testenin.

Kdo ne obožuje testenin? Okusne in hitro pripravljene jedi, ki jo je, s pomočjo najrazličnejših omak, mogoče prilagoditi vsakemu okusu. Družbena omrežja pa so letošnje poletje preplavili posnetki testenin, začinjenih z nežno kremo na osnovi limoninega soka in lupinice. Okus je svež in aromatičen, kombinacija pa je popolna za vroče poletne dni.

Kremne teksture brez smetane sicer ni enostavno doseči, a skrivnost je v kuhanju testenin z limoninim sokom. Testenine kratek čas blanširamo in nato skuhamo direktno v ponvi z limono. Priporočamo, da uporabite organsko limono, saj za pripravo jedi potrebujemo tudi limonino lupinico.

Foto: Instagram @amisaorganic

Recept je hitro pripravljen in popoln za vsakodnevne obroke, zaradi svoje prefinjenosti pa je odličen tudi za posebno, elegantno večerjo. Njegovo različico naj bi oboževala celo Sophia Loren.

Sestavine:

  • 350 g špagetov,
  • 1 velika limona,
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja,
  • 40 g masla,
  • 1 strok česna,
  • 1 žlica sveže sesekljanega peteršilja,
  • 1 skodelica naribanega parmezana,
  • pol žlice grobe soli.

Osnovnemu receptu lahko dodamo ribe, kozice, zelenjavo ali začimbe.

Foto: Instagram @rossellarago

Postopek:

  1. Limono operemo in nastrgamo lupinico, nato pa iz nje stisnemo sok in ga postavimo na stran. Maslo, olje in nastrgano limonino lupinico damo v veliko ponev. Maslo raztopimo, ga prepražimoin dobro premešamo z leseno žlico ter dodamo limonin sok.
  2. Na koncu dodamo strok česna in na majhnem ognju dušimo približno 5 minut.
  3. Medtem skuhamo špagete s pol žlice grobe soli. Na polovici kuhanja špagete odcedimo in jih damo v ponev z limonino omako. Špageti morajo biti tako rekoč še surovi, dokončno pa se morajo skuhati v ponvi z omako.
  4. Postrezite jih vroče, posipane s peteršiljem in parmezanom, in uživajte.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic

New Report

Close