Naveličani kave? Preverite, kako se lahko zbudite tudi brez nje.

28. december 2023

Naveličani kave? Preverite, kako se lahko zbudite tudi brez nje.

28. december 2023
Foto: Pexels

Naveličani kave? Preverite, kako se lahko zbudite tudi brez nje.

28. december 2023
Foto: Pexels

Kava je nedvomno ena stvar, okoli katere strokovnjaki ves čas spreminjajo mnenje. Nekaj časa je zdrava, nato ni, potem je spet nepogrešljiva in tako naprej.

Vsekakor je včasih priporočljivo zmanjšati vnos kofeina, sploh če spijete pet skodelic kave na dan. So pa ljudje, ki niso taki ‘kofetarji’ in so v iskanju drugih metod, ki jih bodo zjutraj prav tako dobro zbudile.

Zato smo poiskali nekaj zdravih alternativ, ki nam zjutraj dajejo vso potrebno energijo za preostanek dneva.

Foto: Pexels

Zeleni čaj

Zeleni čaj je najbolj logična zdrava alternativa kavi. Ima namreč številne pozitivne učinke na zdravje, saj vsebuje veliko antioksidantov, ki ščitijo telo pred tako imenovanimi prostimi radikali. Redno pitje zelenega čaja lahko pomaga preprečiti bolezni, kot so rak debelega črevesa, dojke ali prostate. Poleg tega pa ni dober le za fizično, temveč tudi za duševno zdravje.

Jabolko

Namesto da zjutraj popijete kavo, si privoščite sočno jabolko. Znanstveniki so že zdavnaj potrdili, da boste zaradi tega sadeža videti bolj sveži, naravni sladkor pa vas bolj dlje časa držal budne kot kava.

Foto: Instagram @jasminsarakatariina

Velika količina tekočine

Še pred zajtrkom spijte kozarec tople limonade. Mlačna voda bo poskrbela za čiščenje organizma, limona pa vas bo zbudila in pomagala pri topljenju kalorij čez dan.

Eterična olja

Vsi vemo, da sivka pomaga, da zvečer lažje zaspite, ostajajo pa tudi eterična olja, s pomočjo katerih se boste zjutraj lažje zbudili. Naš predlog: rožmarin, meta, limona in bazilika.

Foto: Pexels

Jutranja vadba

Neštetokrat smo že zapisali, da ni boljšega načina za prebujanje, kot je vadba. Vemo, da ta ideja ni vsem najbolj všeč, vendar ji morate ponuditi priložnost, saj je občutek po vadbi resnično dober. Že zgolj kratka vadba takoj zjutraj bo naredila veliko.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close