Ste vedeli, da lahko v Sloveniji prenočite v letalu, med krošnjami ali v sodu?

26. marec 2023

Ste vedeli, da lahko v Sloveniji prenočite v letalu, med krošnjami ali v sodu?

26. marec 2023
Foto: Instagram @dvorecgregorcic

Turizem v Sloveniji v zadnjih letih cveti kot še nikoli. Številni butični hoteli, napolnjena zdravilišča in zanimivi kotički privabljajo goste iz celega sveta. Poiskali smo 8 lokacij, kjer je bivanje resnično posebno doživetje.

Airglamping nad mestom

Spanje nad oblaki v letalu nad Šmarješkimi toplicami je vsekakor doživetje, ki ga nihče ne pozabi. Terasa na strehi Dvorca Gregorčič ne ponuja le razgleda na mesto, ampak airglamping, prvi slovenski glamping nad oblaki. Ekskluzivno namestitev v pravem letalu dopolnjuje zasebni bazen, kraljevsko razvajanje z zasebno postrežbo ter kulinarično doživetje v soju zvezd. Za unikatno nočitev z zajtrkom boste odšteli 264 evrov. Pripravite se na čudovit vzlet brez turbulenc.

Foto: Instagram @dvorecgregorcic

Vinarska izkušnja v lesenem sodu

Noč lahko preživite v enem od osmih pravih lesenih vinskih sodov, ki se nahajajo v Glamping vinski vasi na Ptuju. Nevsakdanja, a izjemno prijetna in zanimiva bivališča sprejmejo po dve osebi in so nameščena okrog osrednjega prostora s skupnim ognjiščem. Bivanje v sodih je priljubljena popestritev za zaljubljene in odlična zabava za družine, zaključene skupine ter timbildinge. Vinska vas je odprta od marca do oktobra in za ceno 87 evrov na noč za 2 osebi vključuje še dva vstopa v termalni park in savne glamping centra.

Foto: Instagram @sava_hotels_resorts

Dobrodošli v prihodnosti Futurizem Spalna kapsula, ibis styles

Spalna kapsula ni nekaj iz znanstveno fantastičnega filma, ampak futuristični prostor za bivanje, ki se nahaja v sedmem nadstropju hotelu ibis Styles v centru Ljubljane. V desetih spalnih kapsulah se nahaja ležišče z elektronskimi napravami ter sefom. Zunaj kapsul lahko uživate v “lounge” prostoru zasnovanem za novo generacijo turistov, popotnikov in vseh, ki želijo sproščeno, avtentično, urbano in družabno namestitev. Spalne kapsule so na voljo za 59 evrov na noč.

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek

S(p)anje na seniku

Če vam ideja o spalni kapsuli ni najbolj pri srcu, lahko pobegnete v časovno kapsulo in preživite noč na seniku Domačije Firbas. Prebujanje na seniku prežetim z vonjem sena in lesa pričara pravo nostalgično doživetje. Predstavljajte si poležavanje v kopici slame in prijeten oddih v objemu lune in zvezd. Na seniku lahko dve osebi noči z zajtrkom preživita za ceno 163 evrov, na seniku pa je možno izbrati tudi skupna ležišča za več oseb.

Foto: Instagram @holidayfarmfirbas

Luksuzno skrivališče med krošnjami dreves

Če ste kot otroci sanjali, da bi imeli svojo hišico na drevesu, lahko svoje sanje uresničite v Hiši Raduha v Zgornji Savinjski dolini. Luksuzna hiška z arhitekturo, ki povezuje najstarejše s sodobnim, ponuja neobičajno doživetje bivanja v krošnji drevesa s pogledom na reko Savinjo. Občutek svobode in lepoto narave lahko doživite v hišici z udobno kopalnico ter balkonom z masažnim bazenom. Za nočitev v hiški in meditacijskem gnezdu s polpenzionom boste za dve osebi odšteli 440 evrov.

Foto: Instagram @hisa_raduha
Foto: Instagram @hisa_raduha
Foto: Instagram @hisa_raduha

Tok, tok, je hobit doma?

Ljubitelji filmov o Hobitu boste nedvomno uživali v eni izmed najboj ekstravagantnih namestitev pri nas. V Razkrižju pri Ljutomeru lahko prenočite v apartmaju Zemljanka, podzemni hiški z okroglimi stenami, leseno notranjostjo ter ljubko teraso s pogledom na okoliški nasad jabolk in borovnic. Popularna hiška je izredno priljubljena, zato bo iskanje prostega termin pravcat izziv, bivanje v njej pa stane 73 evrov na noč.

Foto: Instagram @visitpomurje

Noč za zapahi

Si želite preživeti noč v pravi zaporniški celici? Nenavadno doživetje popotnikom omogoča Hostel Celica v Ljubljani. Edinstveno zasnovan hostel v avtonomni kulturni coni Metelkova mesto ponuja spanje v nekdanjem vojaškem zaporu. Za oblikovanje dvajset zaporniških celic so poskrbeli različni lokalni ter mednarodni umetniki in odražajo zgodovino nekdanjega zapora. Bivanje za originalnimi rešetkami z zajtrkom za dve osebi bo vašo denarnico olajšalo za približno 67 evrov.

Foto: Instagram @hostelcelica
Foto: Instagram @hostelcelica

Antistresna terapija v krošnjah

Napolnite se s pozitivno energijo narave in dreves. Unikatno doživetje omogočajo viseče postelje pustolovskega parka Geoss v Vačah. Bivanje pod milim nebom na viseči postelji vpeti med dvemi drevesi na prelepi razgledni točki je vsekakor obvezno za seznamu stvari, ki jih v življenju morate doživeti. V kolikor bi bili raje bliže pticam in bi zjutraj želeli opazovati divjadi, lahko izberete bivanje na lesenem podestu 15 metrov nad tlemi. Nočitev za dve osebi stane 160 evrov in vključuje travniško večerjo ter košarico z zajtrkom.

Foto: Instagram @pustolovskiparkgeoss
Foto: Instagram @pustolovskiparkgeoss

Navedene cene veljajo v terminu prvomajskih počitnic.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close