Ta legendarna manekenka bo dobila svoj dokumentarec

17. november 2022

Ta legendarna manekenka bo dobila svoj dokumentarec

17. november 2022
Foto: Profimedia

Kultna manekenka Twiggy je zaznamovala modno sceno 60. let prejšnjega stoletja, zdaj pa bomo končno dobili film o tej veliki divi.

Ko pomislimo na šestdeseta, najprej pomislimo na Twiggy, ikonično manekenko, ki je vodila celotno modno obdobje. Leta 2023 jo bomo spet imeli priložnost videti na platnih, saj zadnji dokumentarec režiserke Sadie Frost spremlja zgodbo te slavne manekenke.

Scenarij za film Twiggy je napisala Terry Newman, modna urednica in novinarka več večjih ameriških časopisov, morda pa jo poznate kot avtorico knjige Harry Styles: And the Clothes he Wears.

Foto: Profimedia

Dokumentarec nam bo dal vpogled v življenje britanske zvezdnice, trenutke iz njenega resničnega življenja pa bo odigrala Twiggy sama. Poleg intervjujev z manekenko in njenim možem Leighom Lawsonom bomo videli tudi ekskluzivne komentarje Paula McCarthyja in Brooke Shields ter Poppy Delavigne, Pattie Boyd in Zandre Rhodes.

Kdo je Twiggy?

Lesley Hornby z vzdevkom Twiggy je sinonim za vitko telo, zato tudi danes starejše ženske vitkim dekletom rečejo: “Izgledaš kot Twiggy”. Slavna Twiggy je javnost obnorela že v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je kot najstnica krasila naslovnico Vogua in Tatlerja.

Foto: Profimedia

Danes jo poznamo kot kulturno ikono zaradi njenega androginega sloga, izrazitih kratkih las, velikih oči in vpadljivih narisanih trepalnic.

Njena mednarodna kariera v manekenstvu se je razmahnila nenadoma in izjemno hitro, zato je leta 1966 nosila britanski naziv Ženske leta. Danes je stara 73 let, kaj pa je medtem počela, upamo, da bomo izvedeli v novem dokumentarcu.

Twiggy sedaj (Foto: Profimedia)

Snemanje dokumentarnega filma se je začelo v produkciji londonske produkcijske hiše Film SoHo, poleg Londona pa ga bodo snemali tudi v New Yorku.

Pomembni trenutki v dokumentarcu bodo ustvarjeni virtualno, na virtualnem odru studia SoHo, film pa bo izšel naslednje leto, najprej na Irskem in v Veliki Britaniji.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close