Modne znamke in manekenke bežijo s Twitterja

16. november 2022

Modne znamke in manekenke bežijo s Twitterja

16. november 2022
Foto: Profimedia

Twitter vstopa v obdobje krize, sodeč po številu blagovnih znamk, ki ena za drugo zapuščajo to priljubljeno družbeno omrežje, potem ko ga je prevzel Elon Musk.

Twitter bi lahko bil za Muska, ne glede na bogastvo, draga napaka. Vedno več uporabnikov Twitterja se ne strinja z njegovimi čudnimi potezami, ki jih je uvedel ob svojem imenovanju. Ena ključnih je vrnitev Donalda Trumpa na platformo, potem ko je bil z nje trajno suspendiran.

Musk je odblokiral tudi vse ostale blokirane račune, vse za namen svobode govora, kot je pojasnil. Pred nekaj tedni se je razvedelo, da bo odpustil veliko število zaposlenih, tisti, ki bodo ostali, pa morajo opraviti 84 delovnih ur na teden.

Foto: Profimedia

Twitter sta zapustili tudi manekenka Gigi Hadid ter scenaristka in producentka Shonda Rhymes. Gigi je pred svojim odhodom opozorila, da je platforma postala leglo sovraštva in da se na njej ne počuti več varno.

V začetku tedna je s Twitterja izginila tudi znamka Balenciaga, po poročanju tujih medijev pa naj bi svoje oglase na tem omrežju ustavili tudi veliki oglaševalci, med njimi General Motors. Veliki igralci svojih profilov še niso ukinili, a kot kaže, čakajo na to, kako se bo situacija razvila.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close