Ta pozabljeni modni trend se vrača v velikem slogu

20. september 2023

Ta pozabljeni modni trend se vrača v velikem slogu

20. september 2023
Foto: FREYWILLE

Najlepši umetniški motivi v nežnem in razkošnem objemu svile.

Morda nepričakovano, a zagotovo zasluženo, se to zimo na prestol najpomembnejših in najlepših modnih dodatkov vrača svilena ruta. Za njeno priljubljenost so zaslužne modne ikone, kot sta Audrey Hepburn in princesa Luciana Pignatelli. Svilene rute so v prvi polovici prejšnjega stoletja postale simbol glamurja, moči in neodvisnosti.

Te čudovite dive so si rute ovile okoli glave tudi v zimskih mesecih, bodisi za sprehod po mestu ali med uživanjem na enem od luksuznih smučišč. Veseli nas, da se pridih hollywoodskega glamurja in elegance vrača v zimsko garderobo in postaja alternativa trendu pletenih kap in fantomk, ki prevladuje zadnja leta.

Zaradi svojih izjemnih lastnosti, kakovosti, prožnosti in zračnosti je svila znana kot kraljica luksuznih vlaken. Poleg lepega videza, žlahtnega sijaja, šelestenja in potrebne trdnosti, svilena vlakna zagotavljajo tudi odlično termofiziološko zaščito.

Zato vas bo nežen objem svilenega šala grel tudi v najhladnejših zimskih dneh. Ni se vam treba odpovedati udobju ali eleganci, ravno nasprotno, z malo kreativnosti in vpadljivo svileno ruto v živahni barvi, lahko osvežite vsak outfit in v trenutku zasijete s sijajem hollywoodskega glamurja.

Poetični motivi in nepozabna barvna paleta

Za tiste, ki se odločite za vrhunsko kakovost in ekskluziven dizajn, so pravi navdih FREYWILLE rute in šali iz 100-odstotne italijanske svile z ročno šivanimi in zavihanimi robovi. Izrazite in čudovite kompozicije, velike rute FREYWILLE Carré merijo 90×90 cm in tehtajo 65 gramov, šali FREYWILLE pa merijo 45×180 cm in več.

V ponudbi FREYWILLE so na voljo tudi majhne svilene rutice Gavroche, dimenzij 53×53 cm, ki jih lahko nosite na nešteto načinov, kot okras na torbi, okoli roke ali okoli vratu, kot verižico. Poetični motivi in nepozabna barvna paleta svilenih šalov FREYWILLE, so pika na i k znamenitim kolekcijam nakita FREYWILLE, ki so posvečene velikanom slikarstva, zato lahko v njih uživate ob najlepših mojstrovinah Van Gogha, Hundertwasserja, Klimta, Moneta in Muche.

V zapletenem procesu izdelave teh razkošnih umetniških platen je prvi korak ustvarjanje skic v tehniki gvaša, sledijo pa meseci zapletenega in potrpežljivega ročnega dela, eksperimentiranja z barvami, da se vsak detajl skice prenese na svileno platno.

Pristne kreacije prefinjene estetike bodo v vsaki ženski prebudile občutek moči in ženstvenosti in so eden tistih večnih modnih detajlov, ki presega vse trende.

FREYWILLE editorial z več odličnimi idejami, kako to zimo nositi in oblikovati svilene šale, ustvarja nadarjeni fotograf Ante Odak, model je prelepa Klara Čerina.

Pestro ponudbo svilenih šalov FREYWILLE lahko raziščete v spletnem butiku FREYWILLE na http://shop.freywille.com/si/ ali pa si jih ogledate v butiku FREYWILLE na Ciril-Metodovem trgu 21 v Ljubljani.

Style. Več novic

New Report

Close