Ta slavni par je kupil skoraj 200 milijonov evrov vredno vilo

23. maj 2023

Ta slavni par je kupil skoraj 200 milijonov evrov vredno vilo

23. maj 2023
Foto: Profimedia

Beyonce in Jay-Z sta nova lastnika najdražje vile v Kaliforniji. Zanjo sta odštela osupljivih 185 milijonov evrov.

Foto: Profimedia

Eden najbolj slavnih glasbenih parov se seli v najdražjo nepremičnino v Kaliforniji. Njuna nova megavila v Malibuju je izdelana iz surovega betona in ima dih jemajoč razgled. Luksuzni dom stoji na 3 hektare veliki pečini s pogledom na Tihi ocean v predelu Paradise Cove, znanem tudi kot vrsta milijarderjev (Billionaires’ Row).

Foto: Profimedia

Beyonce in Jay-Z sta opravila zgodovinski nakup nepremičnine in pri tem podrla prejšnje rekorde v ceni kalifornijske hiše. Po poročanju TMZ je to najdražji dom, ki je bil kdaj koli prodan v ameriški zvezni državi Kalifornija. Mogočni par, ki ima v lasti tudi dvorec v razkošni soseski Bel Air, je rekord odvzel svojemu novemu sosedu, vlagatelju tveganega kapitala Marcu Andreessenu, ki je leta 2021 svoj dom kupil za neverjetnih 163 milijonov evrov.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ogromna moderna vila obsega kar 3.700 kvadratnih metrov in je sestavljena iz večih pravokotnih kubusov, ima ogromen bazen z vročim vrelcem ter posebnim bazenom za plavanje, podzemno garažo ter ogromno teraso, na katero se z zgornjega dela dostopa preko širokih stopnic. Zgradbo je za legendi telenovel Williama in Mario Bell leta 1999 zasnoval japonski arhitekt Tadao Ando, za dokončno izgradnjo pa so potrebovali kar 15 let.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close