Tako je videti eden najprestižnejših hotelov v St. Moritzu

20. december 2023

Tako je videti eden najprestižnejših hotelov v St. Moritzu

20. december 2023
Foto: Suvretta House

Romantična zasnežena narava kot iz slikanice, večplastna doživetja v nedotaknjeni zasneženi pokrajini in šampanjec ob prasketajočem ognju.

Vrhunsko luksuzno letovišče Suvretta House 5* v Sankt Moritzu je posebno razkošno zatočišče, ki pričara pravo zimsko pravljico. Že več kot stoletje je grand hotel sinonim za prefinjeno razkošje, neprekosljivo udobje in legendarne storitve, ki izpolnijo vsako željo. Hiša Suvretta je kot pravljični grad umeščena v sanjsko visokogorsko pokrajino Zgornjih Engadinov. Naokoli se razprostirajo veličastni gorski vrhovi, pozimi pa se v dolini lesketajo zaledenela jezera.

Foto: Suvretta House

Če obožujete zimska doživetja, za vas ponujajo drsanje na hotelskem drsališču, curling in smučanje, pohodi s krpljami in tek na smučeh, ter v času. Kot eden najboljših hotelov v Švici je Suvretta House prejel že več nagrad, med drugim leta 2022 nagrado bralcev Condé Nast Traveller kot eden od 20 najboljših hotelov v Srednji Evropi.

Foto: Suvretta House

Smučarska pravljica

St. Moritz je luksuzno letovišče, ki ga vsako zimo obišče tudi lepo število zvezdnikov z vsega sveta. Ljubitelje zime in razkošnih letovanj pritegnejo posebnosti kot je zasebna hotelska žičnica, ki goste popelje neposredno do obsežnega smučišča Corviglia, kjer je bila priljubljena žičnica Suvretta Randolins pred kratkim obnovljena in zdaj ponuja najbolj ekskluziven dostop do smučarske regije. Na več kot 350 kilometrih odlično urejenih in s soncem obsijanih smučarskih prog so elegantni zavoji popolno doživetje.

Foto: Suvretta House
Foto: Suvretta House

Suvretta House je edini hotel na svetu, ki ima “Curling Guest Club”, ki je bil ustanovljen leta 1912 in je dve leti pozneje postal del Royal Caledonian Curling Cluba. Gostje lahko z zasebnega naravnega drsališča za curling na 1.856 metrih nadmorske višine uživajo v edinstvenem razgledu na gorovje Zgornjega Engadina.

Foto: Suvretta House

Sproščanje v stilu

Po razburljivem dnevu in vijuganjem po mehkem snegu lahko gostje uživajo v ekskluzivnem hotelskem spaju, ki poleg 25-metrskega pokritega bazena ponuja še dva območja savn Marina in Aurora (samo za ženske) s Finnarijem, Vaporijem in Caldarijem ter zunanji jakuzzi. Ponudbo dopolnjujejo dnevno spreminjajoči se programi fitnesa in joge ter klub za šport in zabavo Suvretta.

Foto: Suvretta House

Bivate lahko v eni izmed kar 171 udobno opremljenih sobah v 10 različnih kategorijah, temu pa se pridružuje še 10 prostornih apartmajev, ki obljubljajo veliko več kot le mir in sprostitev. Opremljeni so z vrhunsko avdio in TV opremo, za kraljevo počutje pa ponujajo 24-urno postrežba, v kateri ne manjkajo zajtrk v postelji ali aperitivi s prigrizki.

Foto: Suvretta House
Foto: Suvretta House
Foto: Suvretta House

Gurmansko doživetje

Petični gostje zahtevajo tudi gurmansko pogostitev, ki jo v hotelu Suvretta dopolnjujejo s številnimi kulinaričnimi dogodki. Ekskluzivni festival gurmanov v St. Moritzu, ki letos praznuje 30. obletnico, je posebno doživetje za vse gurmane. Od 29. januarja do 3. februarja se bo v St. Moritzu srečalo deset kuharjev s tremi Michellinovimi zvezdicami iz najbolj ekskluzivnih restavracij na svetu.

Foto: Suvretta House
Foto: Suvretta House

Foto: Suvretta House

V začetku februarja bodo v hotelu pripravili Cipriani Bellini Pop-up bar, v katerem bodo gostom ponudili okušanje izvirnega koktajla Cipriani Bellini in v švicarske gore prinesli pridih Italije. Giuseppe Cipriani, izumitelj te kultne pijače, je nekoč za točilnim pultom svojega “Harry’s Bar” v Benetkah postregel z Bellini Cipriani ikonam, kot je Ernest Hemingway.

Foto: Foto: Suvretta House
Foto: Suvretta House
Foto: Suvretta House
Foto: Suvretta House

Še ena zanimivost je hotelsko drsališče, na katerem lahko drsate v čudoviti kulisi. Na njem so svoje spretnosti pokazali že nekdanji svetovni prvaki v umetnostnem drsanju in pa tekmovanje v zimskem polu na snegu. Če imate raje tek na smučeh, pa boste navdušeni nad 180 kilometrov odlično urejenih prog za drsalce in klasične smučarje tekače, pri čemer imajo osvetljene nočne proge še poseben čar.

Foto: Suvretta House

Za oddih v švicarskih Alpah boste morali seči kar globoko v žep. Nočitev v dvoposteljni sobi v tem imenitnem hotelu v zimskih mesecih stane od 717 evrov, na voljo pa so različni sedemdnevni paketi s smučarskimi kartami in smučarski tečaji, za katere pa boste morali odšteti kar od 7900 evrov naprej.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close