Tako si vaši možgani želijo, da bi izgledali

16. januar 2023

Tako si vaši možgani želijo, da bi izgledali

16. januar 2023
Foto: Scott Chasserot

Vsak si želi kakšnega popravka na svojem obrazu, kako pa si vaš obraz predstavljajo vaši možgani?

Kako se vidite? To je hotel ugotoviti fotograf Scott Chasserot, ko je ustvaril projekt Original/Ideal.

Chasserot je organiziral kampanjo množičnega financiranja, v kateri so bile slike obrazov udeležencev postavljene poleg slik tistih, za katere so njihovi možgani ugotovili, da so njihovi idealni obrazi.

Original Ideal from sebastian cabrera on Vimeo.

“Za ustvarjanje slik Chasserot najprej posname portrete vsakega subjekta. Nato ustvari ločeno serijo slik iz izvirne fotografije, na kateri je fotografija vsakega udeleženca nekoliko spremenjena, poteza za potezo. Od tam se subjektu prikaže vsaka slika v novi seriji, medtem ko nosi napravo za spremljanje možganov z elektroencefalogramom (EEG).”

Če bi pogledali prvo sliko in nato drugo sliko brez sklicevanja na prvo fotografijo, sploh ne bi opazili razlike. S tem projektom pa je Chasserot ugotovil, kako si ljudje želimo, da bi izgledali. Ogledali smo si nedavne lepotne trende in skušali pokazati, kako bi bili videti na običajni osebi.

1. Večje oči in polnejše obrvi

Vse je v očeh. To je ena od prvih stvari, ki jih opazimo na osebi, in vedno stvar, o kateri se pogovarjamo med prijatelji, ko vidimo privlačno osebo.

Foto: Scott Chasserot

Zagotovo tudi vam zašibi kolena oseba z lepimi očmi.

2. Oblikovan, našobljen obraz

Veliko žensk poskuša poustvariti dobro definirane poteze s svojim ličenjem. Obstajajo mnogi trendi, katerih cilj je “izboljšanje vašega bistva”, pri katerih gre v resnici le zato, da vas naredijo bolj vitke.

Foto: Scott Chasserot

Tako pa si mnoge ženske želijo tudi vitkega obraza.

3. Bolj suh nos in usločene obrvi

Zdi se, da je zožen nos dandanes lepotni ideal, a zavedajte se, da tovrstni trendi pridejo v modo in izginejo vsakih 10 let. Morda pa bo čez 10 let ravno velik nos tisto, kar si bodo mnogi želeli.

Foto: Scott Chasserot

4. Popolnoma simetričen obraz

Simetričen obraz je neke vrste “vse v enem”. A ne jezite se, če nimate popolnoma simetričnega obraza, redkokdo ga ima.

Foto: Scott Chasserot

Svet bi bil veliko manj lep in čudovit, če bi bili vsi enaki. Nauk, ki smo se ga naučili iz tega, je, da bi morali sprejeti svoje pomanjkljivosti in vedeti, da ni nič narobe s tem, kako izgledamo, ker bi morali ljudje izgledati točno tako: drugačni.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close