Takšen mejkap bo ostal popoln tudi na najdaljšo noč v letu

31. december 2022

Takšen mejkap bo ostal popoln tudi na najdaljšo noč v letu

31. december 2022
Foto: Pexels

Konec leta pomeni en kup druženj, na katerih si želite izgledati dobro, toda včasih ličila preprosto zatajijo. 

Ni hujšega kot tisti trenutek, ko sredi noči v zrcalu uzrete svoj odsev, ki še zdaleč ni tako vesel, kot se počutite. Zato naštevamo nekaj namigov, s katerimi bodo vaša ličila ostala popolna in na mestu tudi na najdaljšo noč v letu, ki jo lahko preplešete brez skrbi. 

Podlaga, podlaga, podlaga

Tako enostavno jo je izpustiti, toda nikar ne pozabite nanjo. Kožo najprej navlažite z vlažilno kremo, nato pa na obraz nanesite podlago, oz. primer, ki služi kot mehka in gladka osnova, na katero boste nato nanesli puder. 

Foto: Unsplash

Podlaga tako pomaga, da ličila ostanejo na svojem mestu in prepreči, da se ta usedejo v vašo kožo, kar lahko še poslabša stanje vaših por. 

Izberite prave produkte 

Obstajajo ličila, ki so narejena tako, da zdržijo dlje časa. Nanesite tanko plast pudra in to ponovite večkrat, dokler ne dosežete želene pokrivnosti. To je odličen način, da se bo obdržal na vašem obrazu, obenem pa ne deluje kot kakšna debela fasada. 

Foto: Unsplash

Prosojni puder v prahu je vaš prijatelj

Nanesite ga predvsem na nos in čelo, ki običajno postaneta najbolj sijoča, ne pozabite pa tudi na lica. Takšen puder bo vpil dodatno olje na vašem obrazu in preprečil, da se vam ličila naberejo v gubah, koža pa bo z njim izgledala gladka. 

Brez spreja za utrditev ne gre

Brez njega na takšno noč ne bo šlo. Ko končate z ličenjem svojega obraza, se s sprejem za utrditev ličil poškropite po obrazu in tako poskrbite, da bodo ličila ostala na svojem mestu čez cel dan in celo noč.

Foto: Pexels

Vpojni papir za ličila

Ko začutite, da imate obraz povsem naoljen, nanj ne nanašajte pudra ali podlage, saj bo to povzročilo, da bo vaš obraz izgledal preveč klovnasto. Namesto tega investirajte v vpojni papir, s katerim nežno potapkajte po obrazu oziroma delih, ki se še posebej svetijo. Vpojni papir bo vpil vso olje na vaši koži in pri tem ne bo uničil umetnine, ki ste jo ustvarili. 

S seboj vzemite le najnujnejše

V svojo torbico za vsak primer spravite nekaj ključnih stvari, ki jih boste morda potrebovali: črtalo za oči, šminko, stisnjeni puder in vpojni papir. Čeprav vas morda skrbi, da boste potrebovali čisto vse iz svoje kozmetične torbice, s seboj vzemite le nekaj najnujnejših stvari. Na tak način vas tudi ne bo prijelo, da si sredi večera vse skupaj nanesete še enkrat – dovoljeni so le popravki, saj boste tako izgledali najlepše!

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close