Tesla predstavlja lastno znamko piva za 90 evrov!

05. april 2023

Tesla predstavlja lastno znamko piva za 90 evrov!

05. april 2023
Foto: Tesla

Znamka električnih avtomobilov in baterij je predstavila svoje pivo in po lansiranju tekile nadaljuje pot v industriji alkoholnih pijač.

Če bi Tesla novico o lastni znamki piva objavila 1. aprila, bi mislili, da gre za šalo, a ni. Znamka, sicer znana po nenavadnih poslovnih odločitvah in izdelkih, je pivo, imenovano GigaBier, napovedala na svojem Twitter profilu, novico pa je delil tudi ustanovitelj in direktor znamke Elon Musk.

Pivo, varjeno v Nemčiji, je na voljo v omejeni izdaji in sicer v paketu treh steklenic po 330 ml. Pilsner pivo je narejeno iz posebne vrste hmelja, ki so jo poimenovali Cyberhops in je obogateno z notami citrusov, bergamotke in sladkega sadja.

Ustanovitelj in lastnik znamke Tesla Elon Musk. (Foto: Profimedia)

Elegantna steklenica posnema obliko Cybertrucka in hkrati spoštuje 500-letno tradicijo nemške proizvodnje piva Reinheitsgebot. Vsaka steklenica ima brezšivni črni sijajni ovitek z vodnim znakom Giga, ki se sveti v temi.

Pivo se prodaja na Teslini spletni strani, za set treh steklenic pa je treba odšteti kar 89 evrov. Prodaja je omejena na 18 evropskih držav, med katerimi na žalost ni Slovenije.

Idejo o lastni znamki piva je Elon Musk predstavil že leta 2021 v Nemčiji. (Foto: Profimedia)

Tesla se v svet pijač ne podaja prvič. Leta 2020 so predstavili posebno tekilo imenovano Teslaquila, katero zaznamuje unikatna steklenica v obliki strele. Idejo o pivu je Elon sicer prvič predstavil leta 2021 v Nemčiji na odprtju berlinske tovarne Teslinih avtomobilov Gigafactory.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close