To je 5 stvari, ki jih uspešne ženske počnejo pred spanjem

09. november 2022

To je 5 stvari, ki jih uspešne ženske počnejo pred spanjem

09. november 2022
Foto: Profimedia

Vemo, čemu se moramo izogniti: gledanju TikToka pred spanjem, pitju kave, pisanju smsov bivšim … Vse to nam zjutraj ne da zagona.

Dobra jutranja rutina je pomembna, toda ne smemo pozabiti tudi na večerno. Pogosto imajo prav stvari, ki jih naredimo zvečer, velik vpliv na naše počutje in produktivnost naslednji dan.

Kaj torej narediti zvečer, da bo vaš naslednji dan uspešen? 

1. Sprostite se in se razvajajte

Po napornem dnevu se moramo sprostiti, ne samo mentalno, temveč tudi fizično. Potrebno se je umiriti – si morda privoščiti dišečo kopel, prižgati kakšno svečko ali pa se nadišaviti z eteričnimi olji. Pogosto si je za dolgo kopel potrebno vzeti več časa, toda vaše telo in glava vam bodo hvaležni in naslednji dan boste pripravljeni na nove zmage. 

Foto: Unsplash

2. Pospravite stanovanje

Preden zaključite s svojim dnevom, približno deset do petnajst minut namenite pospravljanju glavnih prostorov (kuhinje, dnevnega prostora, kopalnice in spalnice). Pri tem ni potrebno slediti nobenim načelom Marie Kondo, temveč preprosti teoriji, ki pravi: Manj imate razmetano, več prostora imate za mir.

S tem, ko zvečer pomijete in pobrišete posodo, zložite oprana oblačila in blazine na kavču, se boste zjutraj ob pogledu na urejen prostor počutili pomirjeno. Prav tako vam ne bo treba že zjutraj razmišljati o vseh hišnih opravilih, ki vas čakajo, ko pridete iz službe. 

3. Naredite seznam opravil

Ja, ja, saj vemo, seznam imate v glavi. Uspešne ženske kljub temu pravijo, da je glava veliko bolj mirna, če si vse skupaj zapišete v telefon – ali še bolje, na list paprija. Zapišite vse, kar morate naslednji dan opraviti, tudi če gre za majhno opravilo. Tako boste namreč lahko jasno videli, kaj vse vas čaka naslednji dan in vedeli, kako prioritizirati svoje naloge. 

Foto: Unsplash

Fizični zapis pomaga tudi pri boljšem spancu, saj lahko pri mentalnih seznamih o njih razmišljamo še med spanjem. Če je seznam zapisan na papirju ali v planerju, obstaja večja verjetnost, da si boste zapomnili vsa opravila, vedeli, uspešno načrtovali, kdaj imate čas, da jih opravite, na koncu pa imate tudi večjo možnost, da bo seznam do konca odkljukan.

4. Načrtujte svoj outfit 

Pred spanjem si pripravite, kaj boste imeli naslednji dan oblečeno. Številni se namreč tega lotijo zjutraj, nato pa ne vedo, kaj obleči, sama izbira pa potem traja celo večnost. Zvečer zato preverite svoj seznam opravil (Je na seznamu fitnes? Potem načrtujte tudi svojo telovadno opremo) in preverite vremensko napoved.

Foto: Unsplash

Načrtujte vsak del outfita, tudi nogavice, spodnje perilo in nakit. Pripravite lahko tudi torbo ali torbico. Vse skupaj vam bo vzelo približno deset minut, zarad katerih boste zjutraj veliko bolj efektivni in manj pod stresom.

5. Odložite telefon

V zadnjem delu večera, ko ste že v postelji, odložite telefon. Nobenih poznih sporočil, klicev, elektronskih sporočil, gledanja TikTokov. Namesto tega poglejte nekaj epizod svoje najljubše serije ali preberite nekaj strani knjige, poslušajte epizodo podcasta. Počnite stvari, ki vas ne obremenjujejo, temveč vam dajo energijo za naslednji dan. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close