To je 5 vrst moških, ki se jim pametna ženska izogne!

26. december 2023

To je 5 vrst moških, ki se jim pametna ženska izogne!

26. december 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

To je 5 vrst moških, ki se jim pametna ženska izogne!

26. december 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Prihranite si čas in srčne bolečine. Tam zunaj so namreč moški, ki niso zreli za partnersko zvezo, ne z vami, ne s katero drugo.

Pravijo, da so izkušnje najboljši učitelj in pogosto je res tako. Koliko takih je med vami, ki po vrsti polomij čakate pravega moškega. Po bitki je lahko vsak general, težje pa je vedeti vnaprej, kje si lahko v odnosih z nasprotnim spolom polomimo zobe (in srce).

Ljubezen ni znanost in ni popolna, smo samo ljudje, ki se med seboj dobro ujamemo ali pa tudi ne. Najpogosteje je prav (pre)močna telesna kemija v začetku odnosa kriva, da spregledamo opozorilne znake, kateri je ali ni pravi za nas. Ne skrbite, če boste morda iskali dlje časa, kdor čaka dočaka in bolje ujeti po dolgem času pravega princa kot pa krastačo v hipu.

Foto: Instagram @samsalter

Po mnenju družinskih terapevtov in psihologov obstaja 5 tipov moških, ki se jim je bolje že v štartu izogniti, če nočemo zabresti v težave in srčne bolečine. Katerih 5 vrst moških je torej na splošno neprimernih za katerokoli žensko, ne glede na njene zahteve ali pričakovanja?

1. Moški, ki želi intimnost prezgodaj

Če je moški prezgodaj zagret za spolnost ali vam že kar takoj na začetku, ko sta se spoznala (morda se v živo sploh še nista, ampak sta se šele virtualno) pošilja opolzko vsebino, to ne obeta nič dobrega. Po vsej verjetnosti hoče vas zgolj zvabiti v posteljo in si zarisati še ‘eno črtico’ na njegovi listi ujetih deklet ali pa še ni prebolel prejšnje in ste mu samo obliž na veliko ljubezensko rano. Če se obnaša, kot da je vaš fant že po parih zmenkih, to le pomeni, da je obupan in na vsak način hoče biti v resni zvezi.

Foto: Pexels

2. Takšen, ki vam takoj pove, da noče zveze

Ta moški bi najbrž že hotel zvezo (nekoč, z nekom), ampak z vami očitno ne, če vam je željo o nenavezanosti razkril že kar na začetku. Očitno v vas ne vidi potenciala za kaj resnejšega in dolgoročnega. Če tako misli, ne izgubljajte časa s prepričevanjem in dokazovanjem, da ste ga ‘vredne’. Če tudi vi želite avanturo, si jo privoščite, a verjemite mu na besedo, ko vam pove, da noče zveze (z vami). Takšni moški povedo po resnici, da bi se obvarovali očitkov nekoč v prihodnosti, ko vam bo upravičeno serviral, da vas je še pravi čas opozoril, da noče imeti zveze ali se ne počuti pripravljenega zanjo.

Foto: Instagram @samsalter

3. Moški, ki ne ve, kaj bi s seboj ali sovraži svojo službo

Raziskave o obnašanju spolov vedno znova dokazujejo, da ženske črpamo samozavest iz uspešnih medosebnih razmerij, medtem ko moški iščejo svojo samozavest v službi oziroma v uspešni karieri. Moški mora namreč čutiti, da ima vpliv na svet okoli sebe in da je ‘zmagovalec’. Če nima občutka, da prispeva k družbi ter je produktiven, se bo počutil kot izguba. Bog ne daj, da ste vi uspešni. Poleg tega je moški, ki se čuti izgubljen in je brez smeri, povsem osredotočen nase. Ne bo opazil vašega truda, kaj šele čutil vaše ljubezni. Celo zameril vam bo pretirano pozornost, ki jo bo dojel kot ‘nadlegovanje’. Nič vam ne bo mogel dati in vas morda potegnil s sabo v naporno negativnost.

Foto: Unsplash

4. Nerazumljeni svobodni umetnik

Tega fanta boste najtežje ‘prebrale’. Najprej bo vroč kot vulkan, potem hladen kot ledena gora. Najprej bo videti še preveč zagret, potem pa vam bo lepega večera muhasto pozabil voščiti za lahko noč. Všeč mu je, da lovi, ne mara pa biti plen oziroma tisti, ki ga lovijo, zato ga boste samo še bolj odbile, če mu boste dale vedeti, da vam je zelo všeč. Sprva vas bo pretirano in že kar nerealistično občudoval, potem pa bo kar hitro opazil vaše šibkosti in napake, te pa ga bodo začele nadvse motiti. On potrebuje neulovljivo ‘boginjo’, ali pa muzo, ki jo postavi na piedestal, preden jo ‘zruši’, ker (spet) ni popolna. Pustite tega umetnika, da sam tava po svojih sanjarijah…

Foto: Unsplash

5. Moški, ki ne zna biti samski

To so moški, ki imajo že od pubertete naprej punce in hitrostno skačejo iz ene zveze v drugo. Praktično takoj po koncu ene zveze si najdejo drugo dekle ali partnerico (če ne že celo vmes). Psihologi opozarjajo, da to najbrž pomeni, da imajo veliko nerešenih problemov, zveze pa jim služijo kot ventil ali pa izgovor, da se jim ni treba ukvarjati s samim seboj in delati na osebni rasti. Če nočete igrati vloge amaterske psihoterapevtke, ga pustite, tak moški namreč potrebuje druge ljudi, da mu zrcalijo, kdo sploh je, saj ne zna in noče biti samostojen.

Foto: Instagram @charles_leclerc

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close