To je 8 najboljših serij v letu 2023!

19. avgust 2023

To je 8 najboljših serij v letu 2023!

19. avgust 2023
Foto: Profimedia

To je 8 najboljših serij v letu 2023!

19. avgust 2023
Foto: Warner Bros.

Več kot polovica leta 2023 je minila, zato je zdaj pravi čas za razmislek o tem, kaj se je zgodilo doslej in česa se lahko veselimo v prihodnosti. V svetu zabave to pomeni, da imamo že več kot šest mesecev odličnih oddaj, ki se pretakajo v pretočnih storitvah, kot so Netflix, Disney+, Max in Hulu. Katere so nas navdušile letos?

Od neverjetnih zadnjih sezon oddaj, kot je Yellowjackets, do druge sezone sodobnih klasik, kot je The Bear, smo sestavili seznam 8 najboljših oddaj v letu 2023 doslej.

Zadnji med nami

Že od prve epizode te neverjetne priredbe video igre so oboževalci vedeli, da bo The Last of Us odlična postapokaliptična serija, ki se je bodo spominjali še leta. Po potovanju Joela in Ellie, ki se zbližata med tavanjem v iskanju zdravila, dva na videz malodušna posameznika skleneta nezlomljivo vez, ki bo postala pomembnejša od preživetja človeštva. Druge sezone zaradi stavke pisateljev in igralcev še nekaj časa ne bo, toda prva sezona je prav tako dober ponoven ogled za ljubitelje zombijev.

Jury Duty

Serija Jury Duty je odlična, inovativna komična serija, v kateri “igra” Ronald Gladden. Ronald je dobrodušni porotnik, ki misli, da sodeluje z ekipo ljudi, ki so prav tako poklicani, da opravijo svojo državljansko dolžnost. A dejansko gre za plačane igralce, ki Ronalda zvlečejo v številne komične situacije. Odlična zabava za kratkočasenje na deževne popoldneve.

The Consultant

Nesptrno pričakovana serija, ki je oznanila prehod Christopa Waltza iz filmov na TV. Waltz igra močnega, srhljivega svetovalca za podjetje za video igre, ki se skrivnostno zanima za vsakodnevne operacije zaposlenih, potem ko je njihov prejšnji šef umorjen. Zaplet gre včasih nekoliko po zlu, a to je odlična žanrska mešanica z glavnimi zvezdniki. Waltz bo vedno pritegnil vašo pozornost s svojo osupljivo prisotnostjo na platnu, v seriji pa igrata tudi Nat Wolff in Brittany O’Grady.

Yellowjackets

Navdihnjena z oddajami in knjigami, kot sta Skrivnostni otok in Gospodar muh, je bila ta Showtimeova serija ena najboljših novih serij leta 2021, njena druga sezona pa je dosegla vrhunec leta 2023. V zgodbi serije se istočasno prepletata dve zgodbi skupine deklet. Ena se odvija v letu 1996 in spremlja dekliško nogometno ekipo, ki je strmoglavila z letalom. Druga zgodba pa se odvija v letu 2021 in spremlja nekatera izmed istih deklet, ki so preživela. Izjemno zanimiv thriller!

The Bear

Kulinarična mojstrovina, o kateri se je že ob prvi sezoni veliko govorilo, je v svoji drugi sezoni verjetno še boljša. Jeremy Allen White ja zagotovo s to serijo postal eden izmed bolj prepoznanih (in zaželenih) igralcev. Igra Carmya Berzatta, glavnega kuharja, ki si je z bratom delil restavracijo. Ko se Carmy odloči začeti novo kariero z denarjem, ki mu je ostal po bratovi smrti, drugi kuharji in zaposleni v restavraciji izvedo veliko več o sebi, kot so si sploh predstavljali.The Bear je upravičeno komedija/drama poletja.

Silo

Rebecca Ferguson igra glavno vlogo v tej znanstvenofantastični seriji na Apple TV+. Silo je podzemna nirvana za preživele distopične prihodnosti, a serija počasi in zanesljivo razkriva, kaj se skriva za fasado spokojnosti, za katero liki mislijo, da je idealna. Silo je sanje oboževalcev znanstvene fantastike z veliko sočnimi postapokaliptičnimi elementi in fascinantnimi liki.

BEEF

Kako lahko nekaj tako običajnega, kot je prometna nesreča, povzroči celotno sezono oddaje? No, enostavno je, če imaš Stevena Yeuna in Ali Wong. Serija prikazuje prepir dveh podobno jeznih odraslih, katerih čustveno vznemirjeni izbruhi zaradi vožnje simbolizirajo mikrokozmos njune vsakodnevne bede. V to serijo so vključene teme depresije, tesnobe, kapitalizma in pričakovanja uspeha Američanov azijskega porekla.

Happy Hank

Bob Odenkirk se je hitro vrnil v igralsko sedlo po vlogi v seriji Pokličite saula, ki se je pred nedavnim končala. Zdaj igra smešnega profesorja, ki doživlja kaotično krizo srednjih let. Hank se skozi sezono spremeni v enega najbolj kaotičnih ljudi na fakulteti, kjer poučuje. Z eno besedo: Odlično!

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close